Här får veteranen Livh (V) dubbla applåder för sitt hej då-tal

Det blev ett ovanligt känslosamt möte i kommunfullmäktige på måndagskvällen.

  • Publicerad 20:10, 1 okt 2018

Mötet var det sista för den rödgrönrosa majoriteten. Nästa gång kommunfullmäktige sammanträder, den 15 oktober, ska det nya styret väljas och uppsättning ledamöter speglar då det senaste valresultatet.

Kvällens möte var också det sista för en rad politiker. Maria Östberg Svanelind (S), Malin Ericson (Fi), Ellinor Rindevall (S), Lorena Delgado (V), Haval Murad (MP), den poltiska vilden Rickard Wall (-) och veteranen Ann-Margarethe Livh (V) var några som nu slutar och som passade på att gå upp i talarstolen för att tacka för sig.

Klart: 480 bostäder ska byggas vid Drevviken

Ann-Margarethe Livh som nu valt att avsluta sin politiska karriär fick dubbla applåder när hon tackade rödgrönrosa kamrater för gott samarbete och motståndare för goda debatter.

– Tack vare er har jag finslipat min politik, sa hon i riktning mot de borgerliga partierna.

Berthold Gustavsson (M), en annan av Stockholmspolitikens "old timers" som nu checkar ut, blev avtackad med en varm applåd även han.

Rungande blev det också när presidiet i ledning av kommunfullmäktiges ordförande Eva-Louise Erlandsson Slorach tackade alla ledamöter för den gångna mandatperioden.

– Ni har visar vad demokratin innebär i praktiken, sa hon.

Kvällens sista hyllningsklappande ordnade finansborgarråd Karin Wanngård (S) som tackade presidiet med inte bara tal utan också ett gäng stora blombuketter.

Se hela Ann-Margarethe Livhs tal i filmen här ovanför.

Det här hände också på mötet:

Här får Stockholm nytt jättegarage för bilar

Klart: 480 bostäder ska byggas vid Drevviken

Renovering av Tekniska nämndhusets skjuts på framtiden

Slutpratat. Ann-Margarethe Livh (V) lägger nu den politiska karriären på hyllan. "Kanske kommer jag tillbaka som aktivist", sa hon i sitt sista anförande i talarstolen. Foto: Andreas Jennische

Några av besluten som fattades på mötet

480 bostäder ska byggas i Farsta vid Drevviken.

En planerad fasadrenoverving av Tekniska nämndhuset på Kungsholmen skjuts på framtiden eftersom den borgerliga alliansen fick igenom en minoritetsåterremiss.

Ett inriktningsförslag om att rusta upp Vårbergs IP har nu klubbats.

Ett stort parkeringsgarage i Hjorthagen ska byggas för 680 miljoner kronor och ge plats för 1600 bilar.

151 hyresbostäder inklusive en gruppbostad, förskola och en livsmedelsaffär ska byggas i kvaretet Persikan på östra Södermalm.

Visa merVisa mindre