Matilda och Nayeon är glada över att ge bort paket. Foto: Lotten Engbom

Här fixar barnen i Danderyd julklappar till fattiga familjer

Det är långt kvar till jul, men nu är Djursholm British Scout Troop i färd med att slå in julklappar i färggranna papper. Scoutkåren deltar nämligen i Läkarmissionens och Human Bridges insamling av julklappar till barn i fattiga familjer.

  • Publicerad 17:04, 12 nov 2017

Djursholm British Scout Troop är med i Läkarmissionens och Human Bridges insamling av julklappar till barn i Östeuropa (Rumänien, Ukraina, Moldavien och Georgien) – Aktion Julklappen.

– Vi gjorde det för första gången förra året. I England har vi något liknande, Christmas shoebox, och jag sökte efter något liknande, säger Becca Felgate, scout section leader.

– Jag tror att det är väldigt bra för våra barn att inse att det finns folk som inte har allt det vi har, och hjälpa dem.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Förutom skolmaterialet som skolan ordnar har barnen tagit med sig det som finns på listan av saker man får skicka: ritblock, färgkritor, tablettask, tvål, tandkräm, tandborste bland annat.

– De är väldigt söta, för de har med sig precis ett "gift set" var. De vill verkligen ge en julklapp var personligen, säger Becca Felgate.

Nayeon, 10 år, har sett framemot att få ge bort julklappar.

– Om vi gör det här hjälper vi folk som inte har det vi har. Jag vill se andra barn le precis som jag gör när jag får julklappar, säger hon och tillägger:

– Jag tror att barnen blir glada, som jag blir av att hjälpa dem. Jag försöker göra något bra för förändring.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han vill öppna krog i Gribbylund

Nyheter "Det finns inget bra ställe där man kan gå och äta här" Sedan barnsben har maten varit en av de viktigaste delarna i Täby-bon Niklas Pallgrens liv. Nu satsar på prestigefyllda tävlingen ”Årets kock” – samtidigt som han drömmer om en egen krog i Gribbylund.torsdag 20/9 16:41

Mer ilska mot Mörby Centrums parkering

Nyheter Centrumchefen: "Vi har inte ändrat något" I augusti infördes det nya parkeringssystemet i Mörby Centrum. Men flera besökare anser att systemet blivit till det sämre och att det är för snålt med tid.torsdag 20/9 15:34