Matilda och Nayeon är glada över att ge bort paket. Foto: Lotten Engbom

Här fixar barnen i Danderyd julklappar till fattiga familjer

Det är långt kvar till jul, men nu är Djursholm British Scout Troop i färd med att slå in julklappar i färggranna papper. Scoutkåren deltar nämligen i Läkarmissionens och Human Bridges insamling av julklappar till barn i fattiga familjer.

  • Publicerad 17:04, 12 nov 2017

Djursholm British Scout Troop är med i Läkarmissionens och Human Bridges insamling av julklappar till barn i Östeuropa (Rumänien, Ukraina, Moldavien och Georgien) – Aktion Julklappen.

– Vi gjorde det för första gången förra året. I England har vi något liknande, Christmas shoebox, och jag sökte efter något liknande, säger Becca Felgate, scout section leader.

– Jag tror att det är väldigt bra för våra barn att inse att det finns folk som inte har allt det vi har, och hjälpa dem.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Förutom skolmaterialet som skolan ordnar har barnen tagit med sig det som finns på listan av saker man får skicka: ritblock, färgkritor, tablettask, tvål, tandkräm, tandborste bland annat.

– De är väldigt söta, för de har med sig precis ett "gift set" var. De vill verkligen ge en julklapp var personligen, säger Becca Felgate.

Nayeon, 10 år, har sett framemot att få ge bort julklappar.

– Om vi gör det här hjälper vi folk som inte har det vi har. Jag vill se andra barn le precis som jag gör när jag får julklappar, säger hon och tillägger:

– Jag tror att barnen blir glada, som jag blir av att hjälpa dem. Jag försöker göra något bra för förändring.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Finklädd" man häktad efter villainbrott

Nyheter "Smälta in i miljön" En man är häktad misstänkt för grov stöld efter ett villainbrott i Näsbypark i fredags. På polisens hemsida skriver de att mannen var finklädd.onsdag 20/6 9:58

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

Vi är stockholm