Matilda och Nayeon är glada över att ge bort paket. Foto: Lotten Engbom

Här fixar barnen i Danderyd julklappar till fattiga familjer

Det är långt kvar till jul, men nu är Djursholm British Scout Troop i färd med att slå in julklappar i färggranna papper. Scoutkåren deltar nämligen i Läkarmissionens och Human Bridges insamling av julklappar till barn i fattiga familjer.

  • Publicerad 17:04, 12 nov 2017

Djursholm British Scout Troop är med i Läkarmissionens och Human Bridges insamling av julklappar till barn i Östeuropa (Rumänien, Ukraina, Moldavien och Georgien) – Aktion Julklappen.

– Vi gjorde det för första gången förra året. I England har vi något liknande, Christmas shoebox, och jag sökte efter något liknande, säger Becca Felgate, scout section leader.

– Jag tror att det är väldigt bra för våra barn att inse att det finns folk som inte har allt det vi har, och hjälpa dem.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Förutom skolmaterialet som skolan ordnar har barnen tagit med sig det som finns på listan av saker man får skicka: ritblock, färgkritor, tablettask, tvål, tandkräm, tandborste bland annat.

– De är väldigt söta, för de har med sig precis ett "gift set" var. De vill verkligen ge en julklapp var personligen, säger Becca Felgate.

Nayeon, 10 år, har sett framemot att få ge bort julklappar.

– Om vi gör det här hjälper vi folk som inte har det vi har. Jag vill se andra barn le precis som jag gör när jag får julklappar, säger hon och tillägger:

– Jag tror att barnen blir glada, som jag blir av att hjälpa dem. Jag försöker göra något bra för förändring.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Sjuksköterskan Maria: "Patienterna far illa"

Nyheter Larmar om situationen på akuten i Danderyd På akuten vid Danderyds sjukhus är situationen kritisk. Det menar sjuksköterskan Maria Arding, som vittnar om att patienter inte får den vård de behöver.torsdag 13/12 15:55

Så fick kommunen fram pengarna till 4H

Nyheter Kommunalrådet: "Bättre avtal för alla" Nu är det nya avtalet mellan 4H-gården och kommunen klart. Genom att låta flera olika nämnder få del av 4H-gårdens verksamhet kunde mer pengar vaskas fram.torsdag 13/12 15:41