Inflytt. Några av de första invånarna i Hagastaden kom på plats i måndags. Två av dem är Mikaela Tham och Jonas Högdahl. Foto: Sacharias Källdén

Här flyttar de första in i nya Hagastaden

Mikaela Tham och Jonas Högdahl är smått historiska. I dag måndag 13 november blev de några av de första invånarna i den nya stadsdelen Hagastaden, inkilad mellan Solna och Vasastan.

  • Publicerad 18:34, 13 nov 2017

Väntan har varit lång. Förhoppningen om inflyttning i september blev till oktober och till slut november. Nu har Mikaela Tham och hennes sambo Jonas Högdahl äntligen fått tillträde till sin lägenhet i ett av de nybyggda husen i Hagastaden.

– Det känns jättekul. Vi tittade på flera olika områden när vi skulle köpa lägenhet och fastnade för det här. Jag gillar verkligen Vasastan och hela tänket kring det här huset med till exempel den miljövänliga lösningen med värmen, säger Mikaela Tham och nämner även den framtida gula tunnelbanelinjen samt Citybanan som två andra skäl till flytten.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Relationen till Vasastan kommer från hennes första tid i Stockholm som nyinflyttad från hemstaden Halmstad. Den första tiden i storstaden spenderades nämligen i en andrahandshyrd lägenhet i stadsdelen.

– Redan då för sju år sedan drömde jag om att en dag bo i min egen lägenhet i området någon gång. Hagastaden känns verkligen som en förlängning av Vasastan.

Många balkonger

Att området omkring kommer vara en byggarbetsplats i många år till tycker hon är helt okej. De första två månaderna kommer vara avgiftsfria då deras eget hus inte är helt färdigbyggt och paret saknar tills vidare förrådsutrymmen efter en försening.

Startskott för nya forskarbostäder

– Att se hela området växa fram ska bli roligt, man får acceptera att det kommer vara lite störningsmoment i början, säger Mikaela Tham som från sina fyra (!) balkonger kan se bygget av grannhusen Norra Tornen växa fram. Dessutom syns flera av Stockholms landmärken så som Globen och Stadshuset. Att hon fått en walk-in closet "på köpet" är inget som skadar.

– Jag är väldigt modeintresserad. Nu känner jag mig som Carrie Bradshaw i Sex and the city.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nobel Center ska bli som Sydneys operahus

Nyheter Stadens oväntade jämförelse Stockholms stad har överklagat mark- och mijödomstolens nej till Nobel Center. I överklagan sticker en jämförelse ut.tisdag 18/9 21:00

Nej till att öppna bensinmack på Söder igen

Nyheter Företag vill öppna nygammalt tankställe Det finns inte en enda bensinmack i drift på Södermalm. Det vill ett företag nu ändra på, genom att återuppliva den forna macken vid Ersta. Men beskedet från staden är blankt nej.tisdag 18/9 20:00