Inomhus. Populära bakluckeloppisen på Solvalla flyttar in i Bromma blocks garage. Till vänster: en inomhusbakluckeloppis i Liljeholmen för ett tag sedan. Foto: Therese Wiberg/Mikael Andersson

Här flyttar populära Solvallaloppisen in i värmen

Fenomenet bakluckeloppis har lockat många återbrukare till Solvalla genom åren. Om två veckor är det dags igen, men den här gången får besökarna fynda under tak.

  • Publicerad 12:02, 30 okt 2019

I flera års tid har Solvallaloppisen anordnats på travbanan av företaget Stockholmsmarknader. Intresset har varit så stort, att det 2016 sattes ett nytt världsrekord i bakluckeloppis. Hela 1 025 bilar hade då parkerat på Solvalla för att öppna sina bakluckor för nyfikna besökare. Sedan dess har loppisen varit ett återkommande evenemang under vår- och sommarhalvåret.

LÄS ÄVEN: SE BILDERNA. Här slår Solvallas bakluckeloppis världsrekord

"Bra geografiskt läge"

Men när temperaturen går nedåt har anordnarna börjat leta efter inomhuslokaler. Och man behövde inte blicka långt. Den 16 november flyttar loppisen nämligen in i Bromma blocks garage.

– Många parkeringshus är väldigt öppna vilket gör att det sveper in hur mycket kyla som helst. Men det här garaget har stängda väggar, så det passar verkligen bra för vinterhalvåret. Sedan är det fräscht och har ett bra geografiskt läge där vi vet att det finns ett stort intresse för loppis, säger Maria Wiberg på Stockholms marknader.

Högt tryck på platserna

Att ha bakluckeloppis inomhus innebär dock ett färre antal platser. Totalt finns det plats för 150 bilar, och trycket har varit högt. Redan samma kväll som platserna släpptes blev två tredjedelar uppbokade. Därför bör den som vill ha en plats skynda sig att boka, menar Maria Wiberg.

– Det är verkligen superpopulärt med bakluckeloppis, eftersom man inte behöver transportera in sina saker in i en lokal utan bara fylla på från bakluckan, säger hon.

LÄS ÄVEN: Älskad loppis vann pris på återvinningsgala

Loppisen kommer att pågå mellan klockan 11 och 15, och eftersom det kommer vara ett begränsat antal parkeringsplatser tillgängliga hänvisas loppisbesökarna i första hand till utomhusparkeringen.

Enligt Maria Wiberg finns det goda chanser att det blir ett återkommande evenemang i garaget.

– Det är är en liten testballong för att se allt fungerar. Som sagt har det varit ett otroligt tryck tidigare, så det är inte omöjligt att det blir igen, säger hon.

Stort intresse. Så här kan det se ut på bakluckeloppisen på Solvalla under sommaren. Foto: Calle Sigrell

Bakluckeloppis i Bromma

Den som är intresserad av att sälja på loppisen kan gå in på loppistajm.se.

En plats kostar 250 kronor, och det är först till kvarn som gäller.

Det går även bra att sälja utan bil.

Visa merVisa mindre