Nybergstorg. Här har inflyttningen börjat, och under året ska samtliga 152 hyresrätter stå klara. På andra sidan spåret skymtar Söderdalen. Foto: Mikael Andersson

Här flyttas det in i Järfälla under 2019

Det byggs för fullt på flera håll i Järfälla. Här är några av husen som står klara under året och där nya grannar börjar flytta in.

  • Publicerad 11:35, 9 jan 2019

Att det byggs bostäder runt husknuten har blivit vardagsmat för många Järfällabor, och nya projekt ploppar upp som svampar ur jorden. I år ha det blivit dags att välkomna nya grannar på flera håll i kommunen. Vi listar några av de nyproducerade bostäder som flyttlasset går till under året.

Bolinder

Två nya bostadshus är på gång i området kring Bolinder strand. Projektet Bolinder terrass består av ett lamellhus på 5-8 våningar och ett punkthus med 15 våningar. Totalt blir det 174 bostadsrätter, från ettor till femmor.

Inflyttningen är planerad att påbörjas mot slutet av 2019.

Byggherre är JM.

Kallhäll. Fem till åtta våningar blir ett av de nya husen som ingår i Bolinder terrass. Visionsbild: JM

Söderdalen

Jakobsbergs senaste område Söderdalen fortsätter att växa, och i år ska ett nytt kvarter bli klart. Det rör sig om projektet Vattenkvarnen, som delvis vetter ut mot Järfällavägen. Det blir två hus, varav ett L-format lamellhus på fem våningar och ett punkthus på fyra våningar. I det ena huset blir det 74 bostadsrätter och i det andra 29 bostäder. De består av ettor till femmor och nästan alla lägenheter har balkong. Intill husen planeras en park.

Inflyttningen planeras att starta i augusti.

Byggherre är JM.

Söderdalen. Lamellhuset till vänster och punkthuset till höger i kommande kvarteret Vattenkvarnen. Visionsbild: JM

Nybergstorg

På andra sidan järnvägen, precis ovanför Söderdalen, ska 152 lägenheter i olika storlekar stå inflyttningsklara under året. Från början var planen att det skulle bli runt hälften bostadsrätter och hälften hyresrätter, men nu blir det istället hyresrätter för hela slanten.

Inflyttningen har börjat nu i januari och sker etappvis under året.

Byggherre är Stena Fastigheter.

Nybergstorg. "Jag tycker att det är bra att det byggs här, det är svårt att få bostad i dag. Bara några hus löser inte ens problemet. Själv har jag stått i bostadskö i tio år", säger Maryam Ataa som bor på Söderhöjden. Foto: Mikael Andersson

Barkarbystaden

Liksom Söderdalen växer Barkarbystaden så det knakar. I bostadsrättsföreningen Gripen, som ligger intill Herrestaskolan, blir det 102 lägenheter, om ett till fyra rum. Alla lägenheter har balkong eller uteplats.

I mitten av januari 2019 påbörjas inflyttningen.

Byggherre är Peab.

LISTAN: Här är Järfällas alla bostadsprojekt

Barkarbystaden. Bostadsrättshuset i Gripen i Barkarbystaden rymmer 102 lägenheter. Visionsbild: Peab bostad

Stockholm Direkt