Avstängningar. I helgen är det inte kul för den som har tänkt sig att åka runt med bil inne i City. Redaktionens råd är enkelt: låt bli, för din egen skull. Foto: Andreas Jennische

Här förbjuds bilar i Stockholm idag

Halvmara och bilfri dag. Räkna med avspärrningar och trafikstörningar om du tänkt röra dig i City i helgen.

  • Publicerad 17:30, 14 sep 2018

Klockan 15.30 på lördag går startskottet för årets upplaga Stockholm Halvmaraton. I samband med det 2,2 mil långa loppet kommer även stora delar av City att stängas av.

För de som tänkt åka bil eller resa kollektivt kan det därför innebära en hel del problem.
Vid området runt starten vid Strömbron och målgången vid Norrbro kommer det råda trafikavspärrningar från klockan 09-19 på lördagen.

Från eftermiddagen och framåt utökas avspärrningarna till övriga innerstan. Flera gator öppnas upp igen redan på eftermiddagen i takt med att löpare passerar. Men på de flesta håll de avstängda till klockan 19.

Även på söndag blir trafikstörningar i City när Bilfri dag anordnas för fjärde året i rad. Eventet är ett initiativ från Stockholms stad där syftet är att erbjuda stockholmarna en möjlighet att uppleva en bilfri stadsmiljö.

Delar av City och Gamla stan kommer därför att vara bilfritt mellan klockan 09 och 18.

Sandra Sigebrant vid Stockholmspolisen råder alla som tänkt trafikera City i helgen att kolla trafikinformationen på trafik.nu och SL.se.

BILFRITT. Här är området som ska vara bilfritt. Foto: Stockholms stad