Snart är det flakdags igen. Foto: Sacharias Källdén

Här förbjuds studentflaken i Stockholm

Snart springer studenterna ut. Men här får de inte åka runt på gatorna på flak.

  • Publicerad 17:00, 15 maj 2019

Det närmar sig studenttider och traditionsenligt förbereder sig även polisen för att se till att övrig trafik i stan fortsatt ska kunna ta sig fram hyfsat. Därför är det precis som tidigare år förbud för studentflaken att köra på flera gator i City. Förbudet gäller mellan 28 maj till 14 juni.

Under perioden kommer tillfälliga vägskyltar att sättas ut intill de berörda gatorna och polisen kommer även vara ute och kontrollera och övervaka i trafiken. De flak som bryter mot förbuden kan komma att stoppas och får inte köra vidare enligt polisen.

– För att begränsa trafikstörningar och oordning under perioden för studentflak har polisen, tillsammans med Trafikkontoret i Stockholm stad, utökade trafikavspärrningar i Stockholms city, säger Per Edquist, polisinsatschef i polisområde Stockholm City i ett uttalande.

FÖRBUD. Här får studentflaken inte köra. Foto: Polisen

Förbudet gäller på följande gator

Birger Jarlsgatan, mellan David Bagares gata och Nybroplan Hamngatan Klarabergsgatan, mellan Klarabergsviadukten och Sergels Torg Kungsgatan, mellan Vasagatan och Birger Jarlsgatan Kungsträdgårdsgatan Norrlandsgatan Regeringsgatan, mellan Mäster Samuelsgatan och Jakobsgatan Sergels Torg Sveavägen, mellan Olof Palmes gata och Sergels Torg Källa: Polisen

Visa merVisa mindre