Här planeras de nya bostäderna. Foto: Stockholms stad

Här förtätas Årsta med 70 nya bostäder

Årsta växer ytterligare. Nu ska 70 nya bostadsrätter byggas längs med Tavelsjövägen.

  • Publicerad 15:00, 16 nov 2017

I början av 2016 fick Besqab en markanvisning för att bygga fem punkthus i Årsta. Husen ska bli sex våningar och ge 70 nya bostadsrätter. Nu drar detaljplanearbetet igång.

– Det är i ett väldigt tidigt skede så det är svårt att säga någonting. Men formellt sätt börjar vi planarbetet under nästa nämnd. Därefter ska projektet ut på samråd och då får vi lyssna till de synpunkter vi får in från de boende i området, säger stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S).

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt honom är Tavelsjövägen en otillgänglig slänt som efter bygget kommer öppna upp för ett bättre gaturum.

– Årsta växer och det här är en plats där vi behöver bygga fler lägenheter.

Stadsmuseet har klassificerat intilliggande bebyggelse som gul, vilket innebär att den har ett visst värde i ett kulturhistoriskt perspektiv.

– Kravet från Stadsmuseet är att de nya byggnaderna speglar de byggnader på höjden som är kulturklassificerade och det är vår tanke också, säger Roger Mogert.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I nuläget har projektet en preliminär tidsplan och man räknar med att arbetet med detaljplanen kommer pågå i 18 månader. Därefter planerar Besqab att sätta spaden i marken någon gång under 2018.

– Med tanke på att projektet är i ett sådant tidigt skede kan vad som helst hända. Det händer alltid någonting när man ska ge sig in och bygga i ett redan bebyggt område och det blir aldrig som man har tänkt sig i en här staden, säger Roger Mogert.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Planen för gamla biblioteket i Fruängen

Nyheter "Vi ser ett stort intresse" Mat och dryck, service och vård – det är vad centrumägaren i Fruängen tänker satsa på i de lokaler som nu står tomma.lördag 17/3 7:30

Nu rustas Högdalens simhall för 160 miljoner

Nyheter Staden gör nytt försök: "Ska bli toppmodernt" Staden lägger 160 miljoner kronor på att renovera Högdalens simhall. I sommar stänger bassängdelen och kommer inte att öppna igen förrän om två år.fredag 16/3 15:05