Piraterna kidnappar Tigerlilja för att på det sättet tvinga fram Peter Pan till hämndlystne Kapten Krok. Foto: Jonny Andersson

Här förvandlas Bristol till Ingeland

Över 100 barn sökte och de som fullföljt har haft ett intensivt sportlov. Med start den 2 mars sätter Lilla Parken upp Peter Pan på Bristol i Sundbyberg.

  • Publicerad 15:45, 1 mar 2019

HUVUDROLLERNA. Wendy och Peter Pan tar med publiken på äventyr i Ingeland. Foto: Jonny Andersson

Barn som sjunger, dansar och en regissör som bläddrar i manuspärmen blir första mötet med repetitionerna av Peter Pan om vi bortser från krokodilen – i vart fall dräkten på ett podium innanför entrén – som antyder vad som ska utspelas på Teater Bristol.

Krokodilen har ätit upp handen som Peter Pan huggit av Kapten Krok. Det är scenariot till en drömsk, spännande och kärleksfull berättelse.

– En härlig berättelse. Klassiker, säger Gustaf Nyberg, frilansande skådis sedan 2010, som leder piraterna.

Nyberg är en av fyra vuxna skådisar, i färd med förberedelserna bakom scenen. På scen är det mer livat. Tingeling, Peter Pan och övriga är uppsluppna inför ännu en repetition. Caspian Lovén, som spelar Tvätte, visar upp en kniv med hans rollnamn skrivet på eggen.

Två av flickorna är lokala förmågor från Solna. Lizzie Hirschfeldt spelar Tingeling och Lova Norberg är Totta – ett av de försvunna barnen, vars karaktär är "trög, borta och typ fattar ingenting".

– Nästan som jag, säger Lova och skrattar. Fast jag är väl även rolig och skum.

Peter Pan är hennes andra större Lilla Parken-föreställning. I somras var hon med i Saltkråkan.

– Jag har alltid spelat i teatergrupper och gått på Solna kulturskola. Det är jätteroligt, jag kan vara mig själv här, säger Lova, 13.

13 är också Rasmus Kälvenstam, från Skälby i Järfälla. Det är han som tilldelats huvudrollen och under repetitionen sker ett missöde när han, Peter Pan, ska lära Wendy (Lilly Forssmed, som spelat Pippi Långstrump på Junibacken) och hennes syskon att flyga.

Barnen ska balansera på en bräcklig hjulförsedd rekvisita, men bakom kulissen hörs plötsligt en duns. Michaela (Eira Aronsson) har ramlat av, men efter några sekunders oro kommer hon tillbaka och är redo för ytterligare en flygtur.

Till premiären och resterande nio Peter Pan-föreställningar ska det flugas säkrare och fortare, för – "vad är det annars för mening med att flyga."

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10

100 meter bro lyfts på plats i natt

Nyheter Milstolpe för nya tvärbanan Det har varit många turer kring tvärbanans nya Kistagren och processen har dragit ut på tiden. Men natten till onsdag når bygget en viktig milstolpe, då en del av tvärbanebron vid Bromma blocks sätts...tisdag 19/3 16:32

Akademin ska skapa praktikplatser åt fler

Nyheter Med Arbetsförmedlingen i förändring behövs nya vägar till jobb och studier. Efter några lyckade försök i bostadsområden i Frölunda och Helsingborg tar TalangAkademin nu avstamp i en hel stad –...tisdag 19/3 9:44