Återvändare. Hanna Nordin flyttade tillbaka till sitt barndomshem i Hässelby villastad med sin sambo. Deras dotter Kelly, 4, är fjärde generationen av familjen som bor i huset. Foto: Mikael Andersson

Här fostras fjärde generationens Hässelbybo

När tonårsdrömmen om att flytta hemifrån och testa sina vingar passerat söker sig många tillbaka till sitt område och bildar familj. Hanna Nordin bestämde sig tidigt för att aldrig sälja sitt barndomshem i Hässelby villastad. Nu är dottern Kelly fjärde generationen i huset.

  • Publicerad 14:46, 5 apr 2019

Hemma. Att ta över huset kändes helt rätt menar Hanna Nordin. Foto: Mikael Andersson

"Jag har flyttat in i vårt hus flera gånger. Första gången var jag ett år gammal, då mina föräldrar tog över efter farmor och farfar. De köpte huset när det var nybyggt 1973. De här villorna är en del av miljonprogrammet, det finns flera gator här i norra villastan med exakt likadana hus.

Jag flyttade hemifrån tidigt, när jag var 17 år. Jag bodde på flera ställen runt om i Stockholm, Värmdö, Söder, Beckomberga.

När jag träffade min sambo och vi fick vår dotter Kelly började vi fundera på att köpa en större lägenhet än tvåan vi bodde i då. Jag surrade lite med min pappa om det hela och då föreslog han att vi skulle ta över huset i stället. Det kändes helt rätt, det har egentligen varit min plan jämt, att komma tillbaka till Hässelby. Jag minns att jag tänkte redan när jag var liten, och hade en massa kompisar här en hel EM-sommar, att jag aldrig skulle sälja det här huset.

Min sambo är också uppvuxen i området, så vi "flyttade hem" bägge två. Vi har till och med gått på samma skola men det är några år mellan oss så vi kände inte varandra då.

Vi märker att det är många som gör likadant. Många av våra vänner bor här och på Kellys förskola är det flera föräldrar som också själva har vuxit upp i området. Dessutom är våra familjer nära, i Hässelby och runt om i Västerort.

Hässelby är hemma helt enkelt. Jag har minnen kopplade till varenda hörn och jag vet var alla smultronställen finns. Kelly och resten av "barnmaffian" i kvarteret leker ute och vi vuxna hjälps åt att hålla koll. Precis som när jag var liten. Jag mådde bra av att växa upp här, så vi kör på det."

Hanna Nordin

Ålder: 27

Bor: Hässelby norra villastad

Familj: Sambon Micke och deras dotter Kelly, 4 år.

Gör: Jobbar med produktionsledning och logistikpå byggföretag.

Favoritplats i Hässelby: Kyrkhamns klippor!

Fyra döms till fängelse i Al-Azharhärvan

Nyheter Tidigare ordförande fälls på samtliga åtalspunkter Idag, torsdag, kom domen mot fyra av de fem åtalade tidigare styrelseledamöterna i Al-Azharstiftelsen. Bland annat döms den tidigare ordföranden, för flera åtalspunkter, till fängelse i fyra år och...torsdag 27/6 12:01

Maskerad man försökte dra in barn i bil

Nyheter ✓Var på väg hem efter idrottsskola ✓Polisen varnar och söker vittnen En okänd man försökte dra med sig en ung flicka i en bil. Polisen genomför nu dörrknackning i närområdet. Händelsen utreds som försök till människorov.torsdag 27/6 11:30

Vi är Västerort

Stockholm Direkt