Dags igen. Tobias Trillon Persson, ordförande i Bålsta Alpin ser fram emot årets Hill Race Foto: arkivfoto: Therese Selén

Här går det utför och uppför – utan snön

För fjärde året i rad anordnar Bålsta Alpina sitt Hill Race. En försmak inför den kommande säsongen i backen. – Det är bra att bygga upp musklerna inför vintersäsongen, säger ordförande Tobias Trillon Persson.

  • Publicerad 09:31, 4 okt 2018

Kylan är på väg, men snön lär dröja med sin ankomst. Det behöver inte betyda att skidbacken står oanvänd. Tvärtom. Söndagen den 7 oktober arrangerar Bålsta Alpina ännu en gång sitt Hill Race för den som känner sig kallad.

– Det är en tävling där vi hoppas få med motionären. Oftast är det de lite mer galna som är med, säger Tobias Trillon Persson.

Tävlingen handlar helt enkelt om att springa uppför och nedför backen så många gånger det går på 90 minuter och det brukar locka sisådär en fyrtio personer.

– Kör man enmannalag då får man jobba hela tiden. Den mer skonsamma varianten är stafettlag.

Hur många gånger brukar den som vinner hinna med uppför och nedför?

– Det är en kille som brukar vara outstanding och han brukar köra nästan 40 vändor. Det är helt galet. Det är imponerande att se. Det är som Duracellkanin.

Tobias Trillon Persson hoppas på fler anmälda. När texten skrivs är det ett 30-tal som planerar att ställa upp. För den som anmäler sig väntar en tuff fysisk utmaning på en sträcka som varierar något beroende på vilken väg man tar upp, men kanske framförallt ner.

– Den är ungefär 50 höjdmeter, men säg att sträckan är mellan 150 till 200 meter, men det kan blir upp till 300 meter om man väljer en mindre brant väg, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu är det klart: det blir ett alliansstyre i minoritet

Det blir ett alliansstyre de kommande fyra åren. Fredrik Kjos (M), Moderaternas gruppledare, är vald till ordförande i kommunstyrelsen.onsdag 17/10 22:21

Nya regler – nu måste du gå på vänster sida

Från förvirring till klarhet. Från och med den här veckan gäller vänstertrafik för gångtrafikanter på gång- och cykelvägar.onsdag 17/10 13:47

Senaste numret

Bålstabladet