Jesus? Så här såg det ut i Riddarfjärden på måndagen. Foto: Läsarbild

Här går Herr Gårman – på vattnet

Sveriges kanske mest kända trafiksymbol kunde i dagarna ses spatsera ovanpå viken intill Smedsuddsvägen/Norr Mälarstrand – eller i alla fall sticka upp ur vattnet. Vandalism tros vara förklaringen.

  • Publicerad 16:42, 21 jul 2020

En boende på Kungsholmen berättar att det natten mellan lördag och söndag var en del festande människor i parken.

– Att placera en övergångsskylt i vattnet var väl ett humoristiskt uttryck egentligen, men är vandalism tyvärr, säger hon.

På Kungsholmens stadsdelsförvaltning säger man sig inte ha något med tilltaget att göra, utan delar uppfattningen om att det kan röra sig om vandalisering – eller en konstinstallation.

– Skillnaden mellan konst och vandalisering kan vara hårfin, säger Magnus Björkman, parkingenjör på förvaltningen.

Okänt ursprung

StockholmDirekt har också varit i kontakt med trafikkontoret, som inte heller de har hört talas om doppet i Riddarfjärden.

– Vi har inte fått in någon anmälan på någon skylt som ska saknas vid Norr Mälarstrand, säger Malinda Flodman, kommunikatör på förvaltningen.

Vad tycker du om den här sortens tilltag?

– Det är naturligtvis inte alls bra. De här skyltarna har vi för att banan ska vara så säker som möjligt för alla trafikanter.

Flodman uppmanar därför den som misstänker att en skylt saknas att anmäla detta till stadens Tyck till-app.

På tisdagen syntes vägskylten inte längre till på platsen, och vad som hänt med den är i skrivande stund okänt. Herr Gårman själv har inte gått att nå för en kommentar.