Här går premiärturen för nya Spårväg City

Snart öppnar den nya spårvägslinjen mellan T-Centralen och Djurgården. Men redan idag premiäråkte trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) och trafiklandstingsrådet Kristofer Tamsons (M).

  • Publicerad 14:51, 9 aug 2018

Ända sedan 2012 har upprustningen pågått med att göra större delen av Klarabergsgatan bilfri, samt att bygga spårvagnsplattformar vid T-Centralen – den nya slutstationen för spårvagnslinjen till Djurgården.

– Nu skapas en ny och bättre kollektivtrafik för de 4,5 miljoner resenärer som redan i dag reser med linje 7. Jag är väldigt nöjd att vi hållit både budget och tidsram. Därtill att det gått att samla ett brett politiskt samförstånd kring satsningen, både i landstinget, staden och med staten, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

Den 3 september börjar spårvagnen köra från T-Centralen, vilket innebär en förlängning av nuvarande linje 7.

Då öppnar nya spårvägen i City

Perrongerna ligger vid Sergels torg och Drottninggatan, och går även att nå enkelt från pendeltågsstationen Stockholm city.

På vardagar så börjar spårvagnarna gå klockan 05.36 från T-centralen. Hela tabellen hittar du här.

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) och trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) smygåkte nya Spårväg city under torsdagen. Foto: Stockholms stad

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.