Här går premiärturen för nya Spårväg City

Snart öppnar den nya spårvägslinjen mellan T-Centralen och Djurgården. Men redan idag premiäråkte trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) och trafiklandstingsrådet Kristofer Tamsons (M).

  • Publicerad 14:51, 9 aug 2018

Ända sedan 2012 har upprustningen pågått med att göra större delen av Klarabergsgatan bilfri, samt att bygga spårvagnsplattformar vid T-Centralen – den nya slutstationen för spårvagnslinjen till Djurgården.

– Nu skapas en ny och bättre kollektivtrafik för de 4,5 miljoner resenärer som redan i dag reser med linje 7. Jag är väldigt nöjd att vi hållit både budget och tidsram. Därtill att det gått att samla ett brett politiskt samförstånd kring satsningen, både i landstinget, staden och med staten, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

Den 3 september börjar spårvagnen köra från T-Centralen, vilket innebär en förlängning av nuvarande linje 7.

Då öppnar nya spårvägen i City

Perrongerna ligger vid Sergels torg och Drottninggatan, och går även att nå enkelt från pendeltågsstationen Stockholm city.

På vardagar så börjar spårvagnarna gå klockan 05.36 från T-centralen. Hela tabellen hittar du här.

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) och trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) smygåkte nya Spårväg city under torsdagen. Foto: Stockholms stad