Några grus- och stenhögar är allt som återstår av industriområdet längs Tappströmskanalen. Foto: Daniel Cannervik

Här ges plats för hundratals bostäder

Den första delen av industriområdet har nu jämnats helt med marken. Nästa år kan nya bostadsområdet Ekerö strand börja byggas.

  • Publicerad 07:52, 8 okt 2018

Byggstart nästa år

Den första etappen i projektet Ekerö strand ska enligt planerna påbörjas andra kvartalet 2019. Om alla planer håller tidsmässigt ska första inflytt kunna ske under det tredje kvartalet 2021. Byggjätten Skanska är entreprenör för bygget.

480

Så många lägenheter ska byggas i projektet. Av dem är 70-80 hyresrätter. Dessutom ska det finnas en nybyggd förskola på området. Detaljplanen vann laga kraft den 3 april i år.

Projektering pågår

– Vi har påbörjat projektering, det pågår för fullt för VA och de vägar som ska byggas. Vi hoppas kunna gå ut med en upphandling för de vägar som ska byggas, det blir några lokalgator. Projektering pågår för den första etappen, säger Jonas Orring, kommunens teknik- och exploateringschef.

2026

Då väntas hela projektet stå klart och alla lägenheterna inflyttningsklara.

11,5

Så många hektar stort är området, enligt kommunens planbeskrivning. Av den ytan består 2,1 hektar av vatten.

Kommunen väntar på domstolsbeslut

En del av projektet är att göra en strandpromenad i området. För detta krävs muddring vid Tappströmskanalen. Ärendet ligger i dagsläget hos mark- och miljödomstolen som ska besluta om ett tillstånd.

Ekerö kommun hoppas på ett godkännande till andra kvartalet 2019 och att då kunna börja bygga den delen 2020.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stort intresse för utlyst direktörsjobb

Nyheter Ansökningstiden har gått ut. Nu intensifieras rekryteringen av ny kommundirektör. – Det fanns ett 60-tal intresserade, säger Christina Thunholm, kommunens HR-chef.fredag 15/2 16:19

Krämer och kollegan grep och höll fast dieseltjuv – nu frias de

Nyheter Niklas Krämer och kollegan Leo Björkman fångade en dieseltjuv, band honom och överlämnade honom till polisen. Men gjorde de verkligen rätt? Nja, menar tingsrätten – men friar ändå.fredag 15/2 14:59

KRÖNIKA: Lite väl tidigt att få vårkänslor kanske

Krönika I måndags morse lät jag vinterjackan hänga kvar hemma i hallen. När jag gick till jobbet hade jag inte ens en tjocktröja under jackan utan nöjde mig med en skjorta. Alldeles lagom klädd för då...torsdag 14/2 8:12