Här handlar du kött – med personal shopper

Nu öppnar NK:s nya exklusiva saluhall med flera välkända aktörer och nya koncept. På AG Kötthandel satsar man till exempel på exklusivt kött – och personal shopping med bokade tider för köp i köttdisken.

  • Publicerad 21:00, 6 mar 2019

Imorgon öppnar NK:s nya saluhall efter renovering och med nya, välkända aktörer som bland annat Melanders fisk, Androuets ost och ekologiska kedjan Paradiset som ska stå för livsmedelsutbudet samt frukt och grönt. "Traditionell saluhallsupplevelse" i kombo med matserveringar ska bli en matupplevelse i världsklass hoppas varuhuset, oavsett om man handlar med sig råvarorna hem eller äter på plats.

Nu öppnar NK:s nya saluhall

Stjärnkocken Johan Jureskog, delägare till AG Kötthandel är taggad.

– Det känns fantastiskt och höjer vår kvalitetsstämpel att få ha hand om NK.s kötthandel. Vi vill ha den rätta saluhallskänslan, lite stökigt och livligt och har satsat mycket på det här, säger han.

Förutom klassiska AG-rätter med "NK elegans" för de som vill äta på plats (det kommer inte göras några färdiga matlådor) satsar man även på flera exklusiva grejer, som dyrare viner på glas eller små sliders på Sveriges mest exklusiva kött, iwagu, enligt Jureskog.

Dessutom personal shopping – för kött.

I disken kommer det finnas bra kött, korvar och utvalda charkprodukter.

– Det är unikt. Man ska kunna boka tid, komma hit och gå före i kön för att få snabb service, som en personal shopper. Men vi har även drop-in. Problemet i saluhallar är när man står med sin nummerlapp så måste man nästan smygkika innan och har man inte bestämt sig när det är ens tur får man nästan kniven i ryggen. Här har vi en reception och ett personligt möte där vi pratar om vad man söker för kött och så går vi vänster eller höger efter det, säger Jureskog och betonar sitt budskap "ät mindre kött men bättre kött".

TAGGAD. Johan Jureskog är en av aktörerna som tar plats i NK:s nya saluhall Foto: Per Brandt

Aktörerna i NK:s nya saluhall

Androuet Ost

Melanders Fisk

AG Kötthandel

Paradiset 

NK Bröd och NK Konfektyr 

Dr. Mat 

Lejonet & Björnen