Stadsjycke. Hunden Hipster håller vätskebalansen i värmen. Foto: Helena Waern

Här har hundarna fått egen vattenbar

Värmen håller som bekant i sig men nu har alla fyrbenta fått ett nytt "vattenhål". Närmare bestämt på Tomtebogatan där en hundbar nu öppnat.

  • Publicerad 17:01, 25 jul 2018

Den exakta adressen för hundbaren som "slog upp portarna" igår är Tomtebogatan 18. Den består än så länge av vattenskålar – med färskt, kallt vatten som fylls på under dagen – samt godis som hundarna får smaska på om djurägarna ger sitt godkännande.

– Vi öppnade nyligen vårat kontor och är alla superhundtokiga. I Birkastan finns så mycket fina hundar och det började med att vi ställde ut en porslinsskål, säger Helena Waern, och fortsätter:

– Men alla hundar gillar ju inte att dricka ur porslinsskålar så vi köpte ett gäng "riktiga" hundskålar och har bunkrat upp med lite godis.

Bark bar kommer att ha öppet minst så länge det är varmt. Tanken är att det ska fortsätta i höst. Grannarna – och deras fyrbenta vänner – gillar konceptet.

– Folk har varit positiva och tycker det är ett bra initiativ, det är meckigt att ha med sig vatten varje gång man ska gå ut och hundarna måste ju gå ut för att uträtta sina behov, säger Helena Waern.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

SL-dilemma bakom avstängd rulltrappa

Nyheter Udda förklaringen till fadäsen vid Gullmarsplan Resenärer har hört av sig om "rulltrappan som alltid är avstängd" vid bussterminalen i Gullmarsplan.tisdag 23/10 6:50

Paradise Hotel festar vidare i lya i Stockholm

Nyheter Så säger grannarna Nu festar deltagarna i Paradise Hotel vidare på Hagagatan 54 i Vasastan.måndag 22/10 21:50