Här har julen redan kommit till Stockholm

Kommersen på Gärdet är i full gång.

  • Publicerad 14:08, 19 nov 2018

Det kan vara svårt att tro men julen närmar sig med stormsteg. Ett bevis är att den stora julgransförsäljningen nu slagit ner sina temporära bopålar på Gärdet. Och det försäljningen är i full gång, framförallt åt företag och kommuner i dagsläget, enligt Johann Strick, julgransförsäljare med 30 år i gamet. Tidigare stod firman vid Storängsbotten i 25 år men de senaste fem åren är det alltså Gärdet som gäller.

– O ja, vi har ett antal bilar som ska ut och leverera. Vi sätter även upp granar och dekorerar. Den granen man ser på nyårsfirandet på Skansen kommer från oss till exempel, säger han.

Larmet: Brist på julgranar i Stockholm

Har ni haft många privatpersoner här också redan?

– Inte än, det har varit lite utomhusgranar men det kommer nog nu. Det är ju bara två veckor kvar till första advent. Samtidigt tror jag inte att det blir så mycket inomhusgranar i år eftersom ledigheten ser ut som den gör. Många åker iväg. Alternativt kommer man köpa gran tidigare för att få njuta av den.

På upplaget ligger tusentals granar, allifrån små adventsgranar till 15 meter långa pjäser.

Någon risk att det blir ont om granar likt förra årets larm, med tanke på bland annat sommarens torka tror inte Johann Strick på. Deras granar hämtas från Halland, Skåne och Danmark.

– Nej, det tror jag inte. Vi har inte sett några såna problem

JULIGT. På Gärdet är Johann Strick och hans kollegor igång med julgransförsäljningen. Foto: Per Brandt

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här kan du fira lucia i Stockholm

Nyheter STOR LISTA: Luciatåg och andra lussefiranden i hela stan Den 13 december och dagarna kring lucia fylls Stockholms kyrkor av stämningsfulla luciafiranden. För den som vill se någonting annat är det klassiska luciatåget bjuds både soul och simning. Vi bjuder...söndag 9/12 8:50

Så får du julgranen att hålla länge

Nyheter Experten Anna Benson ger sina fem bästa tips för en perfekt julgran Granförsäljningen är i full gång i Stockholm. Men för att få din nyinköpta julgran att behålla barren mer än några dagar finns det en del saker att tänka på. Vi har pratat med granexperten Anna...söndag 9/12 8:00