Här hedras Avicii av Beridna Högvakten

Beridna Högvakten och Livgardets Dragonmusikkår hyllade nyligen Tim "Avicii" Bergling vid Slottet.

  • Publicerad 19:00, 6 maj 2019

Efter Tim "Avicii" Berglings död förra året har mängder av hyllningar framförts runt om i hela landet. Förra årets döptes en av Beridna högvaktens nya hästar till D´Avicii efter en omröstning och vid överlämningen till Försvarsmakten förra året närvarade även Tim Berglings föräldrar. Ett drygt år efter artistens död framförde nyligen Beridna Högvakten och Livgardets Dragonmusikkår ett medley av Aviciis låtar i samband med en vaktavlösning.

Här hyllas Avicii av sin gamla musiklärare

Klippet har blivit viralt och i veckan är tanken att det ska framföras på nytt.

"För att hedra Avicii har så ett år efter hans tragiska bortgång och med godkännande av Tims föräldrar, ett medley av Aviciis låtar gjorts. Premiären för denna musikskatt ägde rum vid vaktavlösningen vid Kungliga Slottet den 28 april. Nästa framförande är planerat till den 8 maj kl 12.15. även då vid vaktavlösningen vid Kungliga Slottet." skriver Lena Linn, generalsekreterare vid Beridna Högvakten i ett uttalande.

Ikväll hyllas Avicii med två nya mässor

Beridna Högvakten och Livgardets Dragonmusikkår framförde en hyllning till Avicii ett år efter hans död. Foto: Mikael Zillén, Box Communications

Beridna högvakten

Sedan 1985 är det Föreningen för den Beridna Högvakten som köper in, äger, utbildar och överlämnar hästarna till Försvarsmakten att disponera i beridna vaktparader, korteger, statsbesök, Nationaldagsfirandet och Riksmötets högtidliga öppnande och dessutom vid statsbesök.

I dagsläget har föreningen 24 000 medlemmar, hästdonatorer och sponsorer.

85 hästar ingår och tjänstgör antingen som soldathästar eller musikhästar, då ridna av Livgardets Dragonmusikkår.