Minnesstund. Många ville samlas utanför Enskede gårds gymnasium på torsdagskvällen för att hedra den 17-åring som dödades i ett knivbråk i går. Foto: Jonna Claesson

Här hedras den dödade 17-åringen

Under onsdagen förlorade en ung människa sitt liv på Enskede gårds gymnasium. I dag har flaggan vajat på halv stång och under torsdagskvällen har skolan fyllts av sörjande personer som vill hedra och minnas den avlidne 17-åringen.

  • Publicerad 19:27, 14 dec 2017

Det var onsdagseftermiddagen som ett bråk urartade och en annan elev stack 17-åringen med en kniv. Han avled på sjukhus av sina skador. En 16-åring sitter anhållen misstänkt för mord.

På torsdagskvällen hölls en minnesstund på skolan. På ett bord ute på skolgården ställdes ljus och blommor runt ett inramat foto på den dödade eleven.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Skolkamrater, vänner och andra sörjande hade kommit till Enskede gårds gymnasium för att hedra och minnas honom.

Inne i skolan hade människor samlats för några tysta minuter och bön.

StockholmDirekts reporter på plats beskriver stämningen som tryckt.

– Jag träffade den här pojken på Medborgarplatsen. Han var ingen nära vän men jag har gråtit så mycket sedan igår. Allt gick ju bra för honom och nu är han död, säger Najib, 17.

En kvinna som vill vara anonym säger att hon blev bekant med 17-åringen under höstens demonstration på Medborgarplatsen.

– Jag har svårt att prata om det här. Det är jobbigt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Idag är det världsemojidagen – vilken emoji är du?

Nyheter ”Ibland är jag arg” I dag är det den internationella emojidagen. Vi drog ut på stan med den självklara frågan.ntisdag 17/7 13:29

Gjorde ovanligt sexfynd – vid återvinningen

Nyheter Finnes: borttappad sexleksak i Årsta En kvinna i Årsta skulle återvinna sina kartonger. Ni kan aldrig ana vad hon hittade.tisdag 17/7 12:26