Minnesstund. Många ville samlas utanför Enskede gårds gymnasium på torsdagskvällen för att hedra den 17-åring som dödades i ett knivbråk i går. Foto: Jonna Claesson

Här hedras den dödade 17-åringen

Under onsdagen förlorade en ung människa sitt liv på Enskede gårds gymnasium. I dag har flaggan vajat på halv stång och under torsdagskvällen har skolan fyllts av sörjande personer som vill hedra och minnas den avlidne 17-åringen.

  • Publicerad 19:27, 14 dec 2017

Det var onsdagseftermiddagen som ett bråk urartade och en annan elev stack 17-åringen med en kniv. Han avled på sjukhus av sina skador. En 16-åring sitter anhållen misstänkt för mord.

På torsdagskvällen hölls en minnesstund på skolan. På ett bord ute på skolgården ställdes ljus och blommor runt ett inramat foto på den dödade eleven.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Skolkamrater, vänner och andra sörjande hade kommit till Enskede gårds gymnasium för att hedra och minnas honom.

Inne i skolan hade människor samlats för några tysta minuter och bön.

StockholmDirekts reporter på plats beskriver stämningen som tryckt.

– Jag träffade den här pojken på Medborgarplatsen. Han var ingen nära vän men jag har gråtit så mycket sedan igår. Allt gick ju bra för honom och nu är han död, säger Najib, 17.

En kvinna som vill vara anonym säger att hon blev bekant med 17-åringen under höstens demonstration på Medborgarplatsen.

– Jag har svårt att prata om det här. Det är jobbigt.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Nu försvinner rätt till heltid i förskolan i Stockholm

Nyheter ✓Grönblå avskaffar kritiserad reform ✓5 000 barn omfattas ✓Så ser det ut i länet De senaste två åren har barn till föräldralediga haft rätt att gå heltid på förskolan. Tusentals familjer i Stockholm berörs när reglerna ändras från och med 1 februari.torsdag 17/1 19:30

Hägersten kan bli av med parkeringsavgifter

Nyheter M-överklagan kan vinna gehör P-avgifterna i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde kan tas bort. Det står klart efter att Transportstyrelsen väljer att pröva lokalpolitikern Lars Svärds (M) överklagan.torsdag 17/1 16:37