Det kryllar av julmarknader i Västerort och Järfälla, bland annat på Riddersviks gård. Foto: Evelina Hertz

Här hittar du alla julmarknader i Västerort och Järfälla 2018

Fynda julgodis, upplev en julig hundparad eller lyssna till musik! Julmarknadssäsongen är i antågande. Här hittar du alla marknader i Västerort och Järfälla.

  • Publicerad 15:42, 2 nov 2018

Riddersviks gård

När: 24-25 november.

Vad: Årliga julmarknaden på Riddersviks gård i Hässelby villastad. Som vanligt är det en rad duktiga hantverkare som säljer sina fina arbeten. Julkransar, silversmide, textilier, pepparkakshus m.m. Ponnyridning, fiskdamm, barntombola. Juligt gottebord & matservering.

Hantverksmarknad i Jakobsberg

När: 24 november, kl 10-14

Vad: Hantverksföreningen Kvarnen ordnar årlig julmarknad på Kvarnplan 11 i Jakobsberg (rakt över gatan från buss- och tågstationen). Här säljs lokalt producerat hantverk som trasmattor, kuddar, löpare/dukar och broderier samt advents- och julpynt. Det blir också loppis och lottförsäljning - och för den hungrige finns brödförsäljning och servering med hembakt. Fri entré. För fler frågor kontakta föreningen på: 070-645 12 20.

Västerorts aktivitetscenter

När? 24 november kl 12-16.

Vad? Dags för årets julmarknad på Västerorts aktivitetscenter. Förutom kafé med hembakat finns hantverk, kläder, handgjorda mjukisdjur, askar, brevpapper och anteckningsblock till försäljning.

Kattstallet i Vällingby

När: 25 november

Vad: Traditionsenlig julmarknad på Kattstallet i Vällingby, Jämtlandsgatan 153B.

Alviks kulturhus

När? 25 november kl 11-14.

Vad? Julmarknad i Nockebysalen, Alviks kulturhus.

Hundstallet i Åkeshov

När: 1 december kl 12-15

Vad: Julmarknad på Hundstallet i Åkeshov. Anders Bagge signerar böcker och det säljs julblommor, julgodis och mycket annat. Både fyrbenta och tvåbenta är välkomna! Under eftermiddagen går också hundarna som är inne för omplacering i en hundparad.

Julparad och marknad i Kallhälls centrum

När: 1 december klockan 11-15, julparad klockan 13.

Vad: Det blir marknad med kultur och aktiviteter som julparad med Kallhälls 4H-gård och ponnyn Mio. Barn är välkomna att gå med i paraden och får gärna komma julklädda.

Marknad i Viksjö centrum

När: 1 december 11-15

Vad: Traditionell knallemarknad i Viksjö centrum med hantverk, textilier och julgodis med mera. Viksjö kyrka arrangerar krubbvisning, ansiktsmålning och ponnyridning för de yngsta.

Viksjö scoutkårs julmarknad

När: 1 december kl 10-15

Vad: Julmarknad både inomhus och utomhus med bland annat julpynt, hantverk, stearinljus och scouternas almanacka. Servering med hembakat bröd, fika och korv. Adress: Fjällvik, Ekollongränd 2, Viksjö.

Knallemarknad på Ängby torg

När: 1 december 11-15

Vad: Traditionell knallemarknad. Det kommer säljas allt från sockervadd och popcorn till silversmide. Dagen utlovar pepparkakshus-tävling och dessutom kommer jultomten på besök.

Skälby gård

När: 2 december klockan 10-16, Skälby gårds väg 20

Vad: Här blir det julmarknad både inne i bygdegården och utomhus. I annexet och huvudbyggnaden blir det kaffeservering och korvförsäljning. Skälby Spelmanslag och Neptuni spelmän står för musikunderhållning.

Vinsta scoutkår

När: 1-2 december.

Vad: Julmarknad med julprylar och kafé som arrangeras av Vinsta scoutkår, Olof Jönssonsgränd 6.

Björklunds hage i Norra Ängby

När: 2 december kl 12-16

Vad: Norra Ängby trädgårdsstadsförening ordnar julmarknad vid Björklunds hage.

Spånga torg

När: 8 december klockan 10-15

Vad: Julmarknad för hela familjen med knallar, hembakat fika och foodtrucks på Spånga torg.

SPF:s julmarknad i Jakobsberg

När: 8 december klockan 11-14

Vad: Försäljning av hantverk och kaffeservering med hembakat bröd och glögg. Inne på gården vid Allmogevägen 8-10, Jakobsberg.

Ellen Keyskolan

När: 8-9 december kl 10-16.

Vad: Föräldraföreningen bjuder in till julmarknad med pysselhörna, fiskdamm hantverk, hemgjort godis och julkransar. Dessutom: läskig spöktunnel för den som vågar! Det finns även kafé.

Görvälns gård

När: 9 december, kl 11-15

Vad: Görvälnlammet och Järfälla kultur ordnar julmarknad på Görvälns gård. I logen och hönshuset finns lokala hantverkare, slöjdare och konsthantverkare på plats. Passa också på att hälsa på gårdens lamm, åk häst och vagn, testa ponnyridning – och fika och grilla korv. Gratis bussar kommer gå från Jakobsbergs station till Görväln.

Julmarknad i Barkarbystaden

När: 15 december

Vad: Tider och mer information om marknaden kommer att läggas upp på jarfalla.se/evenemang.

Vällingby centrum

När: 16-23 december, kl 10-18.

Vad: Julmarknad i Vällingby centrum

Hjälp oss göra listan ännu bättre

Har vi glömt någon julmarknad? Mejla oss på vasterort@direktpress.se så lägger vi till.

Sugen på mer jul?

Här hittar du fler julmarknader i hela Stockholm!

Person hittad död i bostad i Hässelby

Nyheter Polisen: Gör teknisk undersökning just nu En person har nu på eftermiddagen hittats död i en bostad i Hässelby. Polisen har inlett en förundersökning om mord.måndag 24/6 17:05

JUST NU: Olycka på E4:an

Nyheter ✓MC och personbil i krock – två körfält avstängda norrut ✓Dieselläckage orsakar köer söderut En trafikolycka i höjd med trafikplats Frösunda har inträffat på måndagseftermiddagen.måndag 24/6 16:31

Vi är Västerort

Stockholm Direkt