Vänster: Nils Ek och den populära handduken. Höger: Linus Nilsson fick äntligen lyfta pokalen. Foto: Patrik Wirén

Här hittar du julklapparna till djurgårdaren

Nu finns det chans att handla Djurgårds-merch i Fältöversten. Under måndagen gavs det dessutom en unik chans att greppa Lennart Johanssons pokal.

  • Publicerad 14:57, 16 dec 2019

Ett säkert jultecken är att Djurgårdens IF finns på plats i Fältöversten med sin traditionsenliga julmarknad/popup-butik. I fredags dukades bordet upp vid entrén mot Karlaplan och här kommer det att stå till och med den 23 december, klockan 11-20 varje dag. Under måndagen fanns det ytterligare anledning för stadens djurgårdare att besöka Fältan. Då var nämligen även Lennart Johanssons pokal på plats under ett par timmar. Det ärofyllda priset tilldelas varje år det fotbollslag som vinner allsvenskan för herrar och i år var det som bekant Djurgårdens tur.

Här blir Djurgården svenska mästare – på bucklan

– Det är extra roligt att den är här och det var folk här redan innan vi öppnade. En del som kommer har tomteluvor på sig och tar en bild med bucklan för att använda som julkort eller julhälsning till släkten, berättar Nils Ek, som är ansvarig för försäljningen i Fältan.

En av dem som ville se pokalen på nära håll var Linus Nilsson från Vällingby.

– Som djurgårdare har man ju väntat på det här ett tag, sa han medan han nöjt lyfte pokalen.

Bland årets storsäljare märks tofflorna, SM-guld handdukarna och förra årets nyhet, Aladdin-asken med klubbens logga. Den klassiska handduken går bra också, konstaterar Nils Ek som själv bor på Gärdet.

– Men framför allt vill folk köpa sådant som är kopplat till SM-guldet, som ballonger och handduken. Det är klart det är extra hårt tryck i år efter SM-guldet. Det är många som vill gratulera och prata. Det blir verkligen en mötesplats, säger han.

Nu får Östermalms fotbollsplaner nytt gräs