På glid. I Täby finns det möjlighet för skridskoåkning vid Tibblevallen och på Täby torg, samt i Tibblehallen och Jägholmshallen. Foto: Mostphotos

Här hittar du jullovskul aktiviteter för unga i Täby

Kvar i Täby på jullovet? Lugn, bara lugn. Det surrar inte precis av aktivitet, men här finns en hel del lokala roligheter för alla unga.

  • Publicerad 11:28, 20 dec 2018

På Gribbygård har man samlar ihop ett gäng aktiviteter för högstadieungdomar. Det blir utmanarkväll med quizleken Kahoot och trekamp den 27 december, mini-fotbollsturnering 28 december, filmkväll 29 december, pingisturnering 2 januari, tårtbakartävling 3 januari och karaokekväll 4 januari.

Alla aktiviteter börjar klockan 19 och är gratis, men vill man äta tacos och dricka läsk under filmkvällen så kostar det 20 kronor.

– Tårtbakartävling har vi inte haft förut men det tror vi ska bli bra. Det är tänkt att vi ska vara två och två och så får man bygga sig en tårta. Och sen blir det smaktest, säger Sofia Guri, fritidsledare på Gribbygård.

För den skridskosugna är isbanorna vid Tibblevallen och på Täby torg spolade och redo för skridskoåkning. Båda banorna passar barn som vill lära sig åka skridskor och inga klubbor är tillåtna. I Tibblehallen och Jägholmshallen är det allmänhetens åkning under vissa tider. Hela listan finns på Täby kommuns hemsida.

Badsugen och redo att lämna Täby? Då finns Mörbybadet på andra sidan kommungränsen. Där byggs det upp en hinderbana i bassängen mellan 21 och 27 december. Inträde till badet är 40 kronor för barn mellan 4 och 17 år, 80 kronor från 17 år, gratis för barn upp till tre år.

QUIZ: Hur bra koll har du på rondellerna i Norrort?

Nyheter ✓Platserna ✓Stilarna ✓Reglerna ✓Byggprojekten Ska du ut och köra i Norrortstrafiken kan du knappast undgå dem – rondellerna. Men vad har du lagt på minnet om dem? Minst fem rätt, annars får du ta bussen istället!fredag 14/6 16:59

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Nyheter Vi tog tempen på Täbybadarna Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.fredag 14/6 16:53
Stockholm Direkt