Här hyllas Avicii av sin gamla musiklärare

Tidigare idag hölls en minnesstund för den avlidna världsstjärnan Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, på hans gamla gymnasieskola Östra Real på Östermalm.

  • Publicerad 11:24, 23 apr 2018

Avicii har hjälpt folk i mörka stunder och i dag går många runt i korridorerna och lyssnar på honom.

Ett stort antal elever samlades på skolgården för att hedra musikproducenten och dj-artisten Avicii som avled i helgen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vår reporter på plats rapporterade om en känslosam stund. Elever grät och kramades.

En musiklärare på skolan berättade att Tim Berglings kändisskap aldrig steg honom åt huvudet. För tio år sedan, 2008, gick Tim Bergling ut Östra real.

– Jag minns honom som en talangfull och väldigt ödmjuk person, fokuserad på det han gjorde. Han var inte så mycket på lektionerna, han var ute och började dj:a mycket redan då. Så när jag skulle sätta betyg hade jag först inte så mycket underlag, sa musikläraren Marja-Liisa Ingler i ett tal på minnesstunden och fortsatte:

– Då tog han hit sin dator, högtalare och synt. Han hade en virtuell studio i datorn där han skapade sin musik. Efter två timmars demonstration tänkte jag "jösses vilken talang". Han lyfte house-musiken en dimension redan då. Jag sa "du har verkat estetiskt men inte på mina lektioner. Det du har gjort, Tim, är helt otroligt. Självklart ska du ha MVG". Och det fick han.

Efter talet hölls en tyst minut. En av eleverna som fanns här var Linnea Risberg

– Vi växte upp med Avicii. Hans musik spelades på alla våra fester. Han har gått i samma korridorer och suttit i samma matsal. Det är som att man får en relation till honom trots att han är världskänd. Det känns jobbigt men fint att vi uppmärksammar honom, sa hon.

Gustav Fant, vice ordförande i elevkåren på Östra real, är inne på samma spår.

– Vi bestämde oss direkt för att köra en tyst minut. Avicii har hjälpt folk i mörka stunder och i dag går många runt i korridorerna och lyssnar på honom.

Minnesbild.

Minnesstund för Avicii på hans gamla skola Östra Real. Foto: Mimmi Epstein

Linnea Risberg och Sofia Grenczuk. Foto: Mimmi Epstein