Här inviger Sven-Bertil Taube Sverigedagarna

Sverigedagarna på Djurgården bjuder på prova på-aktiviteter, musik, politiska debatter med mera. I dag invigdes festligheterna och Sven-Bertil Taube sjöng tillsammans med publiken.

  • Publicerad 16:38, 25 maj 2018

I dag invigdes Sverigedagarna på Djurgården som bjuder på gratisaktiviteter i helgen. Bland annat kan man prova att paddla kajak, lära sig cykla på ett hjul, titta på gamla träbåtar eller lyssna på politikers tal.

På plats för att "klippa bandet" och symboliskt inviga dagarna var bland andra Jan Eliasson och Sven-Bertil Taube. När bandet var klippt sjöng de "Calle Schewens vals" tillsammans med publiken.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På "Politikertorget" vid Galärparken kommer flera politiker att prata i helgen. Lihini Wijesinghe, 22, från organisationen "Fler unga" invigningstalade.

– Vi vill helt enkelt att unga ska representeras när de diskuteras. I stort sett alla frågor berör unga och vi måste vara med när beslut fattas. Vi satsar stort på Almedalen och åker dit med 33 ungdomar i år, säger Lihini Wijesinghe.

Här kan du läsa hela programmet för Sverigedagarna.

Sven-Bertil Taube (mitten) var en av dem som invigde Sverigedagarna. Foto: Mimmi Epstein

Vinnarna i vårt quiz

Under Sverigedagarna arrangerade Östermalmsnytt ett quiz med gamla Stockholmsbilder. Här är de tre vinnarna som får två biobiljetter var:

Anders Åkerman, Enskede

Steve Jernströmer, Solna

Benita Karlström, Skärholmen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Flera döda kaniner hittade på Östermalm

Nyheter Mystisk gnagardöd De senaste två veckorna har ett antal döda kaniner hittats på Östermalm, bland annat i Tessinparken. Troligen rör det sig om en sjukdom som sprids bland stadens kaniner.torsdag 20/9 20:00

Beskedet: Valand stänger för gott

Nyheter "En längre tid av olönsamhet" Kafé Valand har funnits på Surbrunnsgatan sedan 1954. Men nu ser det ut att vara över.torsdag 20/9 18:43