Premiär. På invigningen höll rektorn Mattias Lingeskog tal och Johan Skog (M) klippte band. Foto: Ella Söderberg

Här invigs Hjämstaskolans nya gård

Sedan i somras har arbetet pågått med att göra om skolgården. Idag invigdes den med pompa och ståt, musikuppträdanden och politiker som klippte band.

  • Publicerad 16:20, 9 nov 2018

På fredagsförmiddagen var det äntligen dags för Hjälmstaskolan att inviga sin nya skolgård. Sedan i somras har bygget pågått med att renovera och bygga om skolgården. Klockan 10 idag samlades eleverna framför den nybyggda scenen där rektorn Mattias Lingeskog höll tal.

– Det har varit en jättelång resa och vi har jobbat stenhårt för den här skolgården. Äntligen är det dags att börja använda den. Det finns bullar till alla nu, sa han, till elevernas förtjusning.

Han berättar att eleverna har varit med och lämnat förslag på hur skolgården ska se ut. Under tiden gården byggts har eleverna fått leka på bakgården och i skogen runtomkring.

Elever från Vallentuna musikklasser framförde låtar de övat in, och efter det steg barn- och ungdomsnämndens ordförande Johan Skog (M) upp på scenen och klippte bandet. Där blev gården äntligen invigd.

Glada. Isabelle Strömblad, Tove Björnerstedt, Neo Björling och Edvard Willim går i fyran och är förväntansfulla. Foto: Ella Söderberg

Tove Björnerstedt, Isabelle Strömblad, Neo Björling och Edvard Willim går alla i fyran. De är mycket nöjda med den nya skolgården, och har sett fram emot att få börja leka på den. De har sitt klassrum precis utanför gården, så de har följt bygget från första parkett.

– Vi har väntat jättelänge på det här. Nu finns det väldigt många saker och vi ska testa alla, säger Edvard.

– Men de stora gungorna kommer alltid att vara upptagna, så det gäller att vara först ut av alla, säger Tove.

Den gamla gården bestod av pingisbord, en basketkorg, bollruta och några bänkar. Den nya gården har bland annat gröna gräsmattor, stora bollar som sitter fast i marken, gungor, klätterställning och rutschkana. Man har även planerat installera eluttag där eleverna kan ladda sina surfplattor och telefoner.

Vad ska ni testa först?

– Jag ska gå till röda bänkarna, där kan man sitta och chilla, säger Tove.

Innan de börjar leka ska de dock nappa åt sig en bulle.

Lek. Armgång, pingisbord, fia med knuff och gräsmattor är några av de nya sakerna på skolgården. Foto: Ella Söderberg

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Förslaget: Byt namn på lokalpolisområde Täby

Nyheter "Ska attrahera samtliga kommuner" Både polisen och Vallentuna kommun ställer sig positiva till ett namnbyte av lokalpolisområde Täby. "Vår ambition är att namnet ska attrahera samtliga kommuner", säger polisen Per Åkermark.tisdag 22/1 16:35

Dörrar på Roslagsbanan avstängda

Nyheter Ställer till problem för barnvagnar och rullstolsburna SL har tekniska problem med Roslagsbanans mittendörrar, som inte fungerar. Något som ställer till det för de resenärer som behöver använda sig av ingången i markplan.tisdag 22/1 11:19