Premiär. På invigningen höll rektorn Mattias Lingeskog tal och Johan Skog (M) klippte band. Foto: Ella Söderberg

Här invigs Hjämstaskolans nya gård

Sedan i somras har arbetet pågått med att göra om skolgården. Idag invigdes den med pompa och ståt, musikuppträdanden och politiker som klippte band.

  • Publicerad 16:20, 9 nov 2018

På fredagsförmiddagen var det äntligen dags för Hjälmstaskolan att inviga sin nya skolgård. Sedan i somras har bygget pågått med att renovera och bygga om skolgården. Klockan 10 idag samlades eleverna framför den nybyggda scenen där rektorn Mattias Lingeskog höll tal.

– Det har varit en jättelång resa och vi har jobbat stenhårt för den här skolgården. Äntligen är det dags att börja använda den. Det finns bullar till alla nu, sa han, till elevernas förtjusning.

Han berättar att eleverna har varit med och lämnat förslag på hur skolgården ska se ut. Under tiden gården byggts har eleverna fått leka på bakgården och i skogen runtomkring.

Elever från Vallentuna musikklasser framförde låtar de övat in, och efter det steg barn- och ungdomsnämndens ordförande Johan Skog (M) upp på scenen och klippte bandet. Där blev gården äntligen invigd.

Glada. Isabelle Strömblad, Tove Björnerstedt, Neo Björling och Edvard Willim går i fyran och är förväntansfulla. Foto: Ella Söderberg

Tove Björnerstedt, Isabelle Strömblad, Neo Björling och Edvard Willim går alla i fyran. De är mycket nöjda med den nya skolgården, och har sett fram emot att få börja leka på den. De har sitt klassrum precis utanför gården, så de har följt bygget från första parkett.

– Vi har väntat jättelänge på det här. Nu finns det väldigt många saker och vi ska testa alla, säger Edvard.

– Men de stora gungorna kommer alltid att vara upptagna, så det gäller att vara först ut av alla, säger Tove.

Den gamla gården bestod av pingisbord, en basketkorg, bollruta och några bänkar. Den nya gården har bland annat gröna gräsmattor, stora bollar som sitter fast i marken, gungor, klätterställning och rutschkana. Man har även planerat installera eluttag där eleverna kan ladda sina surfplattor och telefoner.

Vad ska ni testa först?

– Jag ska gå till röda bänkarna, där kan man sitta och chilla, säger Tove.

Innan de börjar leka ska de dock nappa åt sig en bulle.

Lek. Armgång, pingisbord, fia med knuff och gräsmattor är några av de nya sakerna på skolgården. Foto: Ella Söderberg

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Klappa Danderyds gäddor på naturdagen i Nora träsk

Nyheter ”Får se riktiga gammelgäddor” Under Naturdagen vid Nora träsk kan man klappa kaniner och hästar – men modiga barn kan också klappa en gädda.måndag 25/3 15:49

En person rånad i Grindtorp

Nyheter Använt stickvapen Mitt på söndagseftermiddagen blev en person rånad i Täby av en maskerad person. Polis kom till platsen men har inte kunnat gripa någon misstänkt ännu.måndag 25/3 9:49