Linnéa, 4 år, tycker att den nya lekparken är riktigt bra. Foto: Johann Bernövall

Här invigs Kungsholmens nya jättelekpark

Den nygamla lekparken i Fredhäll är invigd! Parken fylldes av både barn och vuxna som ville njuta av den spårvägsinspirerade inrättningen när bandet klipptes på fredagen.

  • Publicerad 16:36, 18 maj 2018

Spårvägsparken har varit avstängd en tid och genomgått en grundläggande renovering, som det beslutades om redan 2015.

I dag fredag var det invigning med lek, saft, bullar och tal ifrån en nöjd stadsdelsordförande.

– Olof Palme sa att "politik är att vilja". Men det är också att välja. Och jag är glad att vi i det här fallet har valt att lägga resurser på barnen, sa Arvid Vikman Arvid Vikman (S) och citerade en välkänd före detta partikamrat innan han klippte bandet och förklarade parken öppnad.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Spårvägsmuseet var speciellt inbjudna då parken har ett spårvägstema. Museet bidrog med en veteranbuss och tipspromenad.

– Det här är riktigt kul, och särskilt eftersom det finns en koppling till spårvägslinjen som gick här förr i tiden, sa Jens Berndal från Spåvägsmuseets vänförening, klädd i klassisk konduktörsmundering.

Linnea Dunberg, 4 år gammal, ger toppbetyg till den upprustade parken. Hon har lekt här många gånger innan renoveringen och ger ett särskilt tummen upp till den nya rutschkanan.

– Den är jättebra eftersom den är så stor, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Därför sågas träd ner i Skinnarviksparken

Nyheter Mysteriet löst Flera träd har utan förklaring fällts på Södermalm, vilket fått grannar att undra vad som står på. Här är svaret.tisdag 13/11 16:31

Succé med tätare turer på poppis pendelbåt

Nyheter Tredubblade antalet resenärer i oktober Utökade turer, då åker nästan tre gånger så många pendelbåt mellan Ekerö och City.tisdag 13/11 15:35