Skiss. Såhär kan de nya husen och förskolan längs Karlskronavägen komma att se ut enligt en tidig skiss. Foto: Illustration: BSK arkitekter/Olov Lindgren

Här kan Björkhagen få 70 nya hyresrätter

Snart kan Björkhagen få flera nya bostadskvarter. I närheten av Björkhagens skola planeras nu för både stadsradhus och en ny förskola.

  • Publicerad 11:43, 15 sep 2017

Björkhagen kan få 70 nya bostäder och och en ny förskola. De 70 bostäderna kommer alla att bli hyresrätter och mellan 12 och 24 av dem kan bli stadsradhus. De nya bostäderna ska ligga vid Karlskronavägen i Björkhagen och kommer att gränsa till Björkhagens skola.

LÄS ÄVEN Grannar och konstnärer överklagar nya studentlyorna

I det som idag är en skogsbacke planeras för två punkthus med 40 hyresrätter och längs Karlskronavägen planeras för ytterligare ett antal bostäder.

Vilken typ av bostäder det kommer att bli återstår att se, här finns i nuläget tre olika förslag. Antingen en länga med 24 stadsradhus och egna entréer mot gatan eller 12 stadsradhus med mindre lägenheter ovanpå. Ett annat förslag är ett lamellhus med 36 lägenheter.

LÄS ÄVEN Stadens "billiga" hyresrätter blir dyrare än tänkt

Förutom bostäder planeras för en ny förskola med fem till sex avdelningar. Den nya förskolan ska ersätta förskolan kronan som redan ligger på platsen men har tillfälligt bygglov.

Många byggen på gång i Söderort

I Björkhagens centrum planeras det för 140 bostäder.

I Bergholmsbacken mellan Bagarmossen och Skarpnäck ska det byggas 620 lägenheter och en skola.

I Hammarbyhöjden planeras det för 125 lägenheter längs Garagevägen och 45 längs Lidköpingsvägen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är partiernas vallöften till cyklisterna

Nyheter LISTA: Parti för parti om hur de ska få fler att cykla i Stockholm Samtliga partier vill att cyklisterna i Stockholms ska bli fler. Här alla partiers vallöften till stans trampare.söndag 20/5 20:00

Nu har Mary N'Diaye hittat sin egen röst

Nyheter Årstabon vill ordna festival för unga Sångerskan Mary N'Diaye har sagt nej tack till ett stort skivbolag, varit med i Mello och släpper nu sitt debutalbum. När hon vill koppla av fiskar hon i Årstaviken.fredag 18/5 16:25