Trångt. Infartsparkeringarna i Tullinge fylls tidigt på morgonen och vissa går utanför boxen för att få en plats vid pendeltågsstationen. Foto: Sara Ringström

Här kan det byggas nya infartsparkeringar i Botkyrka

Boende i Vårsta och Grödinge har bett om det länge. Nu kan drömmen om en infartsparkering snart bli sann. Två platser ska utredas närmre.

  • Publicerad 09:25, 5 sep 2017

Bristen på platser på infartsparkeringarna i Tullinge och Tumba är välkänd, de 750 p-platserna är inte sällan fulla innan klockan sju på morgonen. Boende i Grödinge och Vårsta har pratat om behovet av en infartsparkering i Vårsta i flera år.

Nya förslag till infartsparkeringar

När M lade en motion om saken förra året fick samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att utreda det och nu är utredningen klar.

Politikerdebatt på fullmäktige: ”Vi jäklas inte med Botkyrkaborna”

Den visar att det finns ett tydligt behov av en infartsparkering i Vårsta och pekar också ut två möjliga platser. Det ena alternativet är en markplätt vid Brotorpsvägen som kommunen äger, det andra är en privatägd yta intill Trollets förskola.

Så vill kommunen få bort bilarna i Botkyrka

Men än finns inget slutligt beslut. Nya utredningar krävs, bland annat måste man få SL att sätta in fler bussavgångar, så kallade "matarbussar" mellan Vårsta och Tumba i rusningstrafik.

SD har lagt en motion om infartsparkeringar i Hallunda-Norsborg, men där kommer utredningen fram till att det inte behövs eftersom området har väl utbyggd kollektivtrafik och befintligt parkeringshus kan nyttjas.

Utpekade. Här är de två föreslagna platserna. Foto: Botkyrka kommun

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.