Här kan du aktivera dig på sportlovet

En helt skolfri vecka väntar alla sportlovslediga. ­På Mälaröarna finns som vanligt lokala aktiviteter att göra. Så här kan du roa dig på hemmaplan.

  • Publicerad 10:04, 22 feb 2019

Skridskoåkning

Om Mälarens is är tunn kan sportlovslediga ändå ägna sig åt skridskoåkning på lovet. I både Allhallen i Skå och Vikingahallen på Ekerövallen finns tider för allmänhetens åkning. Vid vissa tider tillåts klubba. Se tider och vad som gäller via kommunens, Skå IK:s och Ekerö IK:s sajter.

Ekebyhovsbacken

Ekebyhovsbacken håller öppet för åkning under hela lovet. På www.ekebyhovsbacken.se går det att se exakta öppettider och liftkortspriser.

Vikingaberättelser

Hur var det egentligen att leva på vikingatiden? Vad åt människorna och vad hade de för kläder på sig? Det och andra frågor om epoken svarar Faravid Svalfors av Ugglas på. Gratisbiljetter finnas att hämta på biblioteket i Ekerö centrum.

När: Tisdag 26 och torsdag 28 februari, klockan 09.30 och 13.00.
Var: Galleri Utkiken, Ekerö centrum.

Bio

Om du vill värma dig och titta på bio visas fem olika filmer, bland andra ”Bohemian rhapsody”, ”Green book” och ”Draktränaren 3”. För tid och biljettbokning, se malarobion.se.

När: Söndag 24, onsdag 27 februari och söndag 3 mars.

Var: Erskinesalen.

Cirkusträning

För de som vill träna akrobatik och lära sig lite cirkuskonster finns möjligheten under två dagar. Cirkus Cirkör kommer till Mälaröarna och lär ut akrobatik, trapets, lina och jonglering. Arrangemanget är för barn och ungdomar mellan 10 och 16 år. Det kostar 200 kronor och anmälan görs via kommunens sajt.

När: Måndag 25 och tisdag 26 februari, 13.00-15-45.
Var: Mälaröhallen.

Ut och lek

Lovaktiviteter behöver varken vara kostsamma eller arrangerade. Det går lika bra att ge sig ut för spontanlek. Varför inte en härlig upptäcktsfärd i ett nytt område eller en picknick-lunch i skogen?

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Ägarbyte väntar för välkänd restaurang

Nyheter I snart fyra år har nuvarande ägarna drivit Restaurang Jungfrusund. Men snart tar en ny ägare över. – Det har varit jätte­trevligt, säger ägaren Lars Nordgren.tisdag 19/3 10:43