Klassiskt. Vi listar platserna i Stockholm där du kan fira midsommar 2018. Foto: Marie Andersson/pressbild

Här kan du fira midsommar i Stockholm 2018

Är du i Stockholm den 22 juni för att fira midsommar? Grattis! Stan kryllar av festligheter. Vi har listan på alla firanden.

  • Publicerad 21:55, 12 jun 2018

Midsommar. Vi har listan som visar var du kan fira midsommar i Stockholm 2018. Foto: Scott Cheap

INNERSTAN

Festligt och alkoholfritt för alla. Nema Problemas midsommarfirande välkomnar alla mellan klockan 11.30 och 14.00. "Här är du varmt välkommen som nyanländ, etablerad svensk, pensionär eller dagisbarn" skriver arrangörerna som utlovar både traditionella och otraditionella aktiviteter.
Var: Rålambshovsparken, Kungsholmen.

Firande med twist. Alla är välkomna i firandet som "handplockar de bästa inslagen från det klassiska svenska midsommarfirandet och lägger till en oväntad twist". Från klockan 12.00 smyckas stången som reses klockan 14.00. Värdar för ringdansen på Mosebacketerrassen är dragshowartisten Miss Inga och Södra Teaterns tyskbördiga vd och konstnärliga ledare Ingmari ”Helga” Pagenkemper. Midsommarfirandet fortsätter sedan i hela huset med klubbar in på småtimmarna.
Var: Södra teatern, Mosebacke Torg 1, Södermalm.

Räkor och vågskvalp. M/S Vindhem ordnar Midsommarkryssning med räbuffé eller tacobuffé och uppträdande av coverbandet Juni. Båten avgår klockan 19.00 från Skeppsbron, men ombordstigning sker från klockan 17.30. Båten kommer tillbaka till kajen 23.15.
Kryssningen kostar 390 kronor och bokas på vindhem.com eller på 08-604 04 20
Var: Skeppsbron Kajplats 101, Gamla stan.

Traditionellt med extra allt. Bind kransar, dansa, lek och lyssna på folkmusik på stans största firande som pågår från midsommarafton och hela helgen. Stången reses klockan 14 på midsommarafton. Detaljerat program för respektive dag finns på skansen.se.
Var: Skansen, Djurgårdsslätten 49-51

SÖDERORT

Familjefest i Herrängen. Här firas det mellan 13.00 och 15.30. Besökare klär och reser stången tillsammans sedan väntar dans med Träskogillet. Fika och korv med bröd finns att köpa, på plats finns även chokladhjul, fiskdamm och möjlighet till ponnyridning.
Var: Herrängens Gård, Segeltorpsvägen 49-51

Dans och buffé vid Vinterviken. På stora ängen framför scenen kläs stången klockan 13.00 och dansen drar igång klockan 15.00. Ängen kommer att vara reserverad för firandeoch inte för picknick. Detta med anledning av ett stort besökstryck tidigare gjort att det inte funnits plats för dans. Kafeet har öppet 11.00-18.00 och i Orangeriet serveras buffé med klassisk midsommarmat 12.00-15.00.
Var: Vintervikens trädgård, Vinterviksvägen 30.

Firande med gamla anor. Folkdanslaget Fyrväpplingen leder dansen och lekarna från stora scenen. Musikframträdanden av Ted Bjurwill och Nicko Dyrwoold. Det första dokumenterade firandet för allmännheten på gården hölls redan 1890.
Var: Jakobsbergs gård, Odd Fellowvägen 18-22

Familjefest i Skarpnäcks koloniområde. Dans, lek, ansiktsmålning, chokladhjul och lotterier väntar när Skarpnäcks koloniträdgårdsförening ordnar firande. På kvällen spelar Andyz på dansbanan. Endast kontanter vid köp av fika under dagen.
Var: Skarpnäcks koloniväg 98.

Traditionellt på Farsta gård. Från klockan 13.00 leder Curt Brandt dans och lek runt midsommarstången. Passa även på att besöka det nyöppnade galleriet!
Var: Farsta gård, Farstaängsvägen 18.

Femkamp på Hågelby. Fira midsommarafton i Hågelbyparken med dans runt stången, blomsterkransar i håret och utmana familjen på femkamp i folkparkslekarna! Tufftuff-tåg, elbilarna i Trafikleken, bind din egen blomsterkrans. Serveringen har öppet för korv med bröd och fika. Buffé i LM Erikssons villa. Fri entré. 10-16.
Var: Hågelby gård

Quiz, tivoli och musik i Sjödalsparken. Det blir minitivoli, fika, musik, dans och lekar när Huddinge IK ordnar firande med kommunen. Kom gärna med blommor till midsommarstången.11 reses stången, dans 11:15. Sedan följer mer musik och dans, lekar och sommarquiz fram till klockan 16. Gratis.
Var: Sjödalsparken, Huddinge centrum

Sportig midsommar i Flemingsberg. Det blir dans och sång runt midsommarstången, fiskdamm och traditionella lekar. Sen ordnar Active Power Movement stafett, piñatas, dragkamp, fotbollstennis och volleyboll för midsommarfirare. Gratis. Klockan 10-14.
Var: Flemingsbergs centrum

Traditionellt firande i Segeltorp. Segeltorps kulturförening ordnar dans kring midsommarstången till levande musik på Magasinet. Testa lyckan i lotterierna, fiskdammen och lyckohjulet. Klockan 13 till 15. Gratis.
Var: Magasinet Juringe Gård, Segeltorp.

NORRORT

Åk traktor till Täbyfirande. Mellan 10.00 och 16.30 firas med kransbindning, uppträdanden, dans och lek. Kaffeservering, ponnyridning och gårdens egna aktiviteter. Hembygdsmuseet och Slöjdstugan är öppna. Hämtning och lämning med traktor och vagn vid parkeringen på Antennvägen 6.
Var: Rönninge by, Täby

Picknick och tipsrunda. För tionde gången firas Midsommar på Kvarnbacken i Brottby. Keps Perssons underhåller med musik. Ingemar Ramström leder dansen kring stången. Det kommer finnas tipsrunda och lotterier och servering i Kvarnstugan. Men det går lika bra att ta med egen picknick. Stången reses 12.30.
Var: Kvarnstugan, Vallentuna

Pilkastning och tombola. Klockan 13.00 reses stången vid Orkesta bygdegård och dansen börjar. Här finns också pilkastning, tombola, chokladhjul, fiskdamm och midsommarspel. Kaffeservering och försäljning av hembakt.
Var: Orkesta bygdegård i Lindholmen

Musik och böcker. På ängen mellan Vallentuna kyrka och Vallentunasjön blir det musik, dans, förfriskningar och bokbord från klockan 14.00. 
Var: Kyrkängen, Vallentuna

Flaggparad och dansuppvisning. Festen startar med kaffeservering klockan 13.00. Barnens flaggparad börjar vid 14.15 och sedan följer dans och lekar samt dansuppvisning av Danderyds Folkdanslag.
Var: Kvarnparken, Danderyd

Eftermiddagsfirande. I Djursholms slottspark firas det med Danderyds folkdanslag. Majstången reses 16:45 och därefter följer folkdanser och lekar för stora och små till omkring 18:30.
Var: Djursholms slottspark

Traditionellt med tidig start. Den som vill klä stång får gärna komma med blommor redan vid 9.00. 12.30 börjar festligheterna som inleds med folkdanslag och spelmän. Traditionella ringlekar kring stången, kaffeservering med mera. Grindslant 20 kronor för vuxna.
Var: Enebybergs gård

VÄSTERORT

Onsdagsfirande. AKALLA KYRKAS TRÄDGÅRD Fira in midsommar med musik, dans, sång och kaffeservering. Onsdag 20 juni kl. 13.00–15.00.
Var: Akalla kyrka. Information: 08-505 99 000.

Torsdagsfirande. Fira in midsommar med musik, dans och lekar i Erikslund. Möjlighet till grillning. Tiden som gäller är torsdag 21 juni kl. 10.00.
Var: Parkleken Erikslund. Information: 08-508 03 381.

Traditionsenligt i Akalla by. Traditionellt midsommarfirande med musik, dans, lek, allsång för hela familjen. Fika kan köpas i kaféet. Firandet pågår 11.00–16.00.
Var: Akalla by Information: akallaby.se.

Kyrkan firar i Spånga. Mellan 13.00 och 16.00 blir det musik, dans, lekar och kaffeservering.
Var: Spånga kyrka. Information: 08-505 99 000.

Fira i i Hässelby. 12.00 Midsommarstången kläs. Lotterier, fika m m
13.00 Midsommarstången reses och lekar runt stången
14.30 Dansuppvisning och lekar runt stången
16.30 Slut.
 Arrangeras av Vällingby Folkdansgille och Hässelby Schackklubb sedan 1972. Intäkterna går till föreningarnas ideella verksamheter.
Var: Tempeludden, Hässelby villastad.

Folkmusik och dans i Bromma. Klockan 10.00 kan du ta med blommor och vara med och klä stången. Klockan 14.00 reses stången och firandet drar igång med musik från bromma folkdansgille, lotteri och kafé. Arrangör: Norra Ängby trädgårdsstadsförening
Var: Björklunds hage, Norra Ängby

***

Har vi missat något firande? Mejla oss på webben@direktpress.se så lägger vi till.