Här kan du fira Valborg i Enköping

Det har blivit dags för Valborsmässofirande. Ett firande som ter sig lite olika på var man väljer att fira högtiden.

  • Publicerad 15:25, 26 apr 2018

På måndag, den 30 april, så firas Valborg traditionsenligt i Enköping. På åsen, vid Åsenstugan, arrangerar Equmenia i Enköping i samarbete med Bilda, Valborgsfirande med majbrasa.

Firandet pågår mellan 18.00 och 22.00.

Från och med klockan 19.00 så kommer det även att bli underhållning. Immanuel Brass kommer att spela, och det kommer även att bli ett vårtal av Göran Davidsson samt en vårallsång.

Därefter kommer scouterna att tända brasan.

Underhållning från klockan 19.00. Det kommer även att finnas ett kafé öppet i samband med firandet.

Även i Boglösa

Även ute på trögden, i Boglösa, kommer det att firas Valborg. Mellan klockan 19.00 och 21.30 pågår firandet intill Boglösa bygdegård.

På Ungdomens hus kommer Valborg att firas på ett lite mer otraditionsenligt sätt. Med start klockan 19.00, den 30 april, arrangeras där en Fifa-turnering på storbildsskärm. Även andra aktiviteter arrangeras i samband med firandet på Ungdomens hus. Fifa-turneringen är öppen för ungdomar mellan årskurs 7 till 19 år.

Här kan du fira Valborg

Lötgårdens bygdegård Litslena bygdegård, från klockan 19, brasan tänds klockan 20.
Frösthults bygdegård, från klockan 18, minibrasan tänds klockan 20.
Enköpingsnäs bygdegård, från klockan 18, brasan tänds klockan 20.
Altunagården, brasan tänds klockan 20.
Ungdomens hus på Sandgatan 9, klockan 19–23, Fifa-turnering på storbildsskärm och andra aktiviteter, för dig i årskurs 7 till och med 19 år.
Åsenstugan nära järnvägsstationen, klockan 18–22.
Boglösa bygdegård, klockan 19–21.30.

Fanna IP, klockan 18.00. Elden tänds 20.00.

Veckholms Hembygdsförening har valborgsfirande intill Veckholms gamla prästgård, med vårtal och sång av manskören. Brasan tänds 20.30.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Polisen om knarket: "Vi jobbar effektivt"

Nyheter Enköping har fler anmälda narkotikabrott än andra kommuner. Det innebär inte att det finns mer knark här, enligt Lars Jansson, lokalpolisområdeschef. – Det beror på att vi är mer effektiva, säger han.fredag 19/10 15:10

Dator och guld stals vid inbrott

Nyheter Inbrott i fritidshus i Fjärdhundra.fredag 19/10 10:56