Johannes Stenberg slår in och märker upp varje julklapp. Foto: Eva Tonström

Här kan du ge en julklapp till utsatta barn

Känner du att du har mer än tillräckligt? Då kan du glädja barn som inte har så mycket, genom att lämna en julklapp i Farsta centrum.

  • Publicerad 16:24, 5 dec 2018

Den här veckan pågår Farstaklappen i Farsta centrum. Under perioden 1 till 9 december kan man köpa en julklapp, eller två, och lämna in på klappstationen på gatuplan, bredvid Åhléns. När tidningen var där i onsdags förmiddag hade 363 klappar samlats in.

Fler paket till tonåringar

Besökaren Lisa Petersén kommer in och frågar vad hon kan bidra med. Svaret blir gärna fler klappar till tonåringar.

– Det verkar vara svårare för folk att köpa, man är osäker på vad de gillar och vad som är poppis, säger Johannes Stenberg, medan han slår in en julklapp som ska läggas bland de andra i den stora hyllan bakom disken.

Presentkort funkar alltid till tonåringar, eller hår-, hud- och skönhetsprodukter, enligt Johannes. Vanligaste gåvan hittills är pennor och ritblock och gosedjur till yngre barn.

Skänker tre klappar

Lisa Petersén tänker ge tre paket.

– Det blir från våra tre barn. De får lämna en julklapp var. Vi har så mycket och jag vill visa dem att alla inte har det lika bra som vi, säger hon.

Inga begagnade saker tas emot. Varje klapp märks upp med passande ålder och typ av leksak.

På tisdag hämtas alla julklappar av Stadsmissionen, som delar ut dem till barn i ekonomisk utsatta familjer. Inlämningen är öppen till och med söndag 9 december. Farstaklappen genomförs varje jul av ledningen för Farsta centrum, i samarbete med Stadsmissionen.

Radhusbrand i Sköndal

Nyheter Staket tog eld – ingen spridningsrisk En brand utbröt vid ett radhus i Sköndal på torsdagseftermiddagen.torsdag 22/8 16:16