Pop up-insamlingen kommer på plats på Kungsholmen. Foto: Johann Bernövall

Här kan du lämna all skit du inte behöver

Det är vår och insamlingssäongen är igång. Vi var på plats när pop up-containrarna som flyttar runt i hela stan invigdes på Norr Mälarstrand.

  • Publicerad 15:55, 24 apr 2018

Det som kallas "PopUp Återbruk" är nu igång. I helgen var de specialinredda containrarna på plats på sin första destination, Norr Mälarstrand 31. Mellan 10 och 16 under lördagen och söndagen kunde Kungsholmsborna lämna in allt ifrån gamla kläder och husgeråd till grovt och farligt avfall.

"Ibland kan det vara svårt att veta vad som kan återanvändas och vad som ska sorteras till återvinning. Vi har personal på plats som hjälper dig att bedöma de saker du kommer med", förklarar Stockholm vatten och avfall på sin hemsida.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Den mobila insamlingen har fokus på att "underlätta återbruk för stockholmarna och minska mängden avfall". Under resten av våren poppar den upp på följande platser:

· 28-29 april: Bagarmossen, Lagavägen 31 A och 38

· 5-6 maj: Vällingby torg vid Vittangiplan

· 2-13 maj: Medborgarplatsen

· 19-20 maj: Årsta torg

· 26-27 maj: Återvinningsfesten i Hornstull, Borgargatan Hornsbruksgatan.

Under det fortsatta året, fram till oktober, fortsätter den att flytta runt i staden och kommer åter till Kungsholmen. Stockholm vatten och avfall uppdaterar kontinuerligt på sin hemsida var insamlingen tar vägen.  
 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.