Pop up-insamlingen kommer på plats på Kungsholmen. Foto: Johann Bernövall

Här kan du lämna all skit du inte behöver

Det är vår och insamlingssäongen är igång. Vi var på plats när pop up-containrarna som flyttar runt i hela stan invigdes på Norr Mälarstrand.

  • Publicerad 15:55, 24 apr 2018

Det som kallas "PopUp Återbruk" är nu igång. I helgen var de specialinredda containrarna på plats på sin första destination, Norr Mälarstrand 31. Mellan 10 och 16 under lördagen och söndagen kunde Kungsholmsborna lämna in allt ifrån gamla kläder och husgeråd till grovt och farligt avfall.

"Ibland kan det vara svårt att veta vad som kan återanvändas och vad som ska sorteras till återvinning. Vi har personal på plats som hjälper dig att bedöma de saker du kommer med", förklarar Stockholm vatten och avfall på sin hemsida.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Den mobila insamlingen har fokus på att "underlätta återbruk för stockholmarna och minska mängden avfall". Under resten av våren poppar den upp på följande platser:

· 28-29 april: Bagarmossen, Lagavägen 31 A och 38

· 5-6 maj: Vällingby torg vid Vittangiplan

· 2-13 maj: Medborgarplatsen

· 19-20 maj: Årsta torg

· 26-27 maj: Återvinningsfesten i Hornstull, Borgargatan Hornsbruksgatan.

Under det fortsatta året, fram till oktober, fortsätter den att flytta runt i staden och kommer åter till Kungsholmen. Stockholm vatten och avfall uppdaterar kontinuerligt på sin hemsida var insamlingen tar vägen.  
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så ska Stockholms stombussar bli snabbare

Nyheter Hårdsatsning på ettan och fyran Längre busskörfält, ihopslagna hållplatser och borttagna p-platser. Så vill stadens snabba på ettan och fyrans bussar.måndag 20/8 11:14

Nu öppnar Stockholms nya jättegymnasium

Nyheter De första eleverna redo att plats i anrika byggnaden på Kungsholmen Det var spänning i luften på Hantverkargatan på måndagsmorgonen när Anna Whitlocks gymnasium slog upp portarna. "Det känns spännande att få vara med från början och forma kulturen i skolan", säger...måndag 20/8 10:28