Pop up-insamlingen kommer på plats på Kungsholmen. Foto: Johann Bernövall

Här kan du lämna all skit du inte behöver

Det är vår och insamlingssäongen är igång. Vi var på plats när pop up-containrarna som flyttar runt i hela stan invigdes på Norr Mälarstrand.

  • Publicerad 15:55, 24 apr 2018

Det som kallas "PopUp Återbruk" är nu igång. I helgen var de specialinredda containrarna på plats på sin första destination, Norr Mälarstrand 31. Mellan 10 och 16 under lördagen och söndagen kunde Kungsholmsborna lämna in allt ifrån gamla kläder och husgeråd till grovt och farligt avfall.

"Ibland kan det vara svårt att veta vad som kan återanvändas och vad som ska sorteras till återvinning. Vi har personal på plats som hjälper dig att bedöma de saker du kommer med", förklarar Stockholm vatten och avfall på sin hemsida.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Den mobila insamlingen har fokus på att "underlätta återbruk för stockholmarna och minska mängden avfall". Under resten av våren poppar den upp på följande platser:

· 28-29 april: Bagarmossen, Lagavägen 31 A och 38

· 5-6 maj: Vällingby torg vid Vittangiplan

· 2-13 maj: Medborgarplatsen

· 19-20 maj: Årsta torg

· 26-27 maj: Återvinningsfesten i Hornstull, Borgargatan Hornsbruksgatan.

Under det fortsatta året, fram till oktober, fortsätter den att flytta runt i staden och kommer åter till Kungsholmen. Stockholm vatten och avfall uppdaterar kontinuerligt på sin hemsida var insamlingen tar vägen.  
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Robyn-fans tävlar om biljetter till hemligt gig

Nyheter Här möts de på Mariatorget för att interagera – med sina telefoner Nu på måndag är sista dagen för Robyn-fans att samla poäng till stjärnans hemliga gig i Stockholm. Så här går det till.söndag 21/10 20:00

Här byggs nya bron till Djurgården

Nyheter Då ska den vara klar Bygget av Folke Bernadottes bro som ska länka ihop norra och södra Djurgården är nu igång.söndag 21/10 9:02