Rensa. I oktober kan du lämna in gamla kläder på olika ställen i Stockholm för att hjälpa andra. Foto: Atrium Ljungberg

Här kan du lämna kläder till årets stora insamling i Stockholm

Under en vecka i oktober kan stockholmare rensa garderoben till förmån för människor i utsatthet.

  • Publicerad 17:00, 2 okt 2018

Nu i mitten på oktober kör den årlig klädinsamlingen ”Återwin-win” igång och då uppmanas alla stockholmare att ta en extra titt i garderoben. Finns det något plagg som inte används eller är lite trasigt kan man passa på att lämna in det. Kläderna som samlas in går raka vägen till Stockholms stadsmission och bidrar till att personer som lever i utsatthet får ett bättre liv.

Stadsmissionen tillsammans med fastighetsbolaget Atrium Ljungberg driver insamlingen. Den 12-21 oktober kan man för fjärde året i rad lämna sina avställda plagg under ordinarie öppettider i Farsta Centrum, Sickla och i Söderhallarna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Kalle Lindgren kommunikationsstrateg på Atrium Ljungberg säger att det är Farstaborna som under åren bidragit med mest kläder under insamlingsveckan.

– Jag vet faktiskt inte varför vi fått in mest från folk i Farsta. Kanske har människor stora hjärtan i området. Våra förväntningar i år är att få in lika mycket som förra året, säger Kalle Lindgren.

Värt mycket för Stadsmissionen

Stadsmissionen tar alltid emot kläder, prylar och möbler under butikernas öppettider. Men Kalle Lindgren säger att den här insamlingsveckan är av stort värde för Stadsmissionen eftersom att man nu kan ge det mer uppmärksamhet.

– Folk har ju mycket att göra men nu när vi gör som en aktivitet av det kanske man tar sig lite extra tid. Nu i år kommer vi ju även göra ett konstverk av alla som bidrar i Farsta. Och alla som bidrar får även en rabattcheck på 20 procent som kan användas i de medverkande handelsplatsernas butiker, säger Kalle Lindgren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Här kan du lämna in

Återwin-win genomförs mellan den 12-21 oktober på handelsplatserna Söderhallarna, Sickla och Farsta Centrum – under ordinarie öppettider.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Flerbostadshus byggs på villatomt i Enskede

Nyheter Grannarnas strid gav inte resultat Staden har godkänt ett stort flerbostadshus på en villatomt i Linde. Grannarna i området har försökt hejda det, men utan framgång. Nu byggs huset.onsdag 17/10 15:29

Vitt hus i Sköndal visade sig vara svart

Nyheter Ägarna fick en chock när de såg sitt nya hus Ett par köpte ett vitt hus i Sköndal. Trodde de. När de flyttade in visade det sig att huset fått en helt annan färg.onsdag 17/10 14:39