Rensa. I oktober kan du lämna in gamla kläder på olika ställen i Stockholm för att hjälpa andra. Foto: Atrium Ljungberg

Här kan du lämna kläder till årets stora insamling i Stockholm

Under en vecka i oktober kan stockholmare rensa garderoben till förmån för människor i utsatthet.

  • Publicerad 17:00, 2 okt 2018

Nu i mitten på oktober kör den årlig klädinsamlingen ”Återwin-win” igång och då uppmanas alla stockholmare att ta en extra titt i garderoben. Finns det något plagg som inte används eller är lite trasigt kan man passa på att lämna in det. Kläderna som samlas in går raka vägen till Stockholms stadsmission och bidrar till att personer som lever i utsatthet får ett bättre liv.

Stadsmissionen tillsammans med fastighetsbolaget Atrium Ljungberg driver insamlingen. Den 12-21 oktober kan man för fjärde året i rad lämna sina avställda plagg under ordinarie öppettider i Farsta Centrum, Sickla och i Söderhallarna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Kalle Lindgren kommunikationsstrateg på Atrium Ljungberg säger att det är Farstaborna som under åren bidragit med mest kläder under insamlingsveckan.

– Jag vet faktiskt inte varför vi fått in mest från folk i Farsta. Kanske har människor stora hjärtan i området. Våra förväntningar i år är att få in lika mycket som förra året, säger Kalle Lindgren.

Värt mycket för Stadsmissionen

Stadsmissionen tar alltid emot kläder, prylar och möbler under butikernas öppettider. Men Kalle Lindgren säger att den här insamlingsveckan är av stort värde för Stadsmissionen eftersom att man nu kan ge det mer uppmärksamhet.

– Folk har ju mycket att göra men nu när vi gör som en aktivitet av det kanske man tar sig lite extra tid. Nu i år kommer vi ju även göra ett konstverk av alla som bidrar i Farsta. Och alla som bidrar får även en rabattcheck på 20 procent som kan användas i de medverkande handelsplatsernas butiker, säger Kalle Lindgren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Här kan du lämna in

Återwin-win genomförs mellan den 12-21 oktober på handelsplatserna Söderhallarna, Sickla och Farsta Centrum – under ordinarie öppettider.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Bandhagen och Högdalen ska fräschas upp

Nyheter ✓Fem miljoner till upprustning ✓Det här ska göras Tryggare och fräschare ska det bli i Bandhagen och Högdalen. Stadens trafikkontor lägger fem miljoner kronor på att rusta upp utemiljön.tisdag 19/2 20:00

"Globen har varit en röd tråd i mitt liv"

Krönika Vår reporter Clarence Frenker minns invigningen för 30 år sedan Stockholm fick ett nytt landmärke. Reporter Clarence Frenker har haft Globen i sin närhet sedan dess.tisdag 19/2 15:40