Rätta toner. ”Musiken är viktig för stämningen”, säger Annelie Dahlberg, en av delägarna till Dao Beach vid Ängbybadet. Under sommaren blir det även livespelningar på scenen. Foto: Mikael Andersson

Här kan du leva charterliv – på Costa del Västerort

När solen gassar kanske suget efter att glida runt i sarong till loungemusik, sippandes på kalla drycker, sätter in. Lugn, det krävs ingen charterbiljett. Det går lika bra på Västerorts kust.

  • Publicerad 15:33, 5 jul 2018

Vi har tillstånd till klockan 01 men anpassar oss efter gästerna, det är de som gör grejen!

På scenen blir det även en del livespelningar och evenemang i sommar, bland annat spelar coverbandet Smalare än Thord den 15 juli. Foto: Mikael Andersson

– Hela tanken är utomlandskänsla på hemmaplan, som en bit av Thailand. Men så var det inte när jag kom hit för 15 år sedan, säger Annelie Dahlgren, en av delägarna till strandrestaurangen Dao beach, som ligger vid Ängbybadet i Bromma.

Sedan dess har hon och hennes kollegor gjort mycket för att mejsla fram den rätta känslan av sommaroas: En grässlänt har blivit loungesoffor med kuddar och mattor, en grusplan har fått ett enormt trädäck, en scen har byggts och grafittimålare har satt färg och palmmotiv på bord och väggar.

Musiken viktig detalj

Pricken över i-et var när den bruna träbaren fick sig en rejäl make over i tv-programmet Roomservice 2003.

– Det avsnittet har visats i repris flera gånger och varje gång har det dykt upp nya gäster efteråt. Men det var längesen sist nu, säger Annelie Dahlgren.

Turkos mosaik, surfbrädor i taket och snäckor på snöre gör så klart sitt, men en viktig detalj är musiken, menar hon.

– Den är superviktig, det får inte nån annan än jag välja, haha. Dagtid ska det vara lugn och ro. På kvällen kan det bli lite mer upp-tempo, det beror på hur mycket folk här är. Vi har tillstånd till klockan 01 men anpassar oss efter gästerna, det är de som gör grejen! säger Annelie Dahlgren.

Nya ägare. I år har minigolfen vid Ängbybadet åter öppnat. Nu är det systrarna Anneli Sjöstrand (på bild) och Susanne Stenlund som driver golfen vidare. Foto: Mikael Andersson

Upphottad minigolf

Precis bredvid Dao beach ligger Ängbybadets minigolfbana. Efter att ha varit stängd förra sommaren har nu systrarna Anneli Sjöstrand och Susanne Stenlund tagit över.

– Banan var i väldigt dåligt skick innan så vi har jobbat hårt med att rusta upp den, säger Anneli.

För fyra veckor sen kunde de till sist öppna den nyrenoverade minigolfen med pirattema. Och även om de tyvärr redan fått problem med visst sabotage så är Anneli glad för deras satsning.

– Det är kul, man träffar många glada och roliga människor. Men vi har haft öppet så pass kort tid så jag tror inte att folk har hunnit hitta hit ännu riktigt, men det kommer, säger hon.

Spelar du själv?

– Haha nej, men min systerson har faktiskt banrekordet.

Sugen på en utmaning? Systersonens banrekord ligger på stabila 49 slag.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.