Hoppfull. Thomas Hjelte tror Sverige kan klara gruppspelet. Foto: Lisa Halldén

Här kan du se VM på storbildsskärm

VM-febern är ett faktum. På måndag tågar Sverige ut på planen i sin första match. Ekerö IK riggar då upp en storbildskärm.

  • Publicerad 15:45, 11 jun 2018

Tar de sig till final då är det en värdslig sak att ordna en storbildsskärm

Startskottet för VM i herrfotboll går på torsdag. Och på måndag börjar Sveriges VM-resa.

Vid Träkvistavallen vill Ekerö IK samla Ekeröstödet för VM-truppen. En 8x4 meter stor skärm ska sättas upp inne i Vikingahallen och på den ska matchen visas.

– Skå IK har en inomhusfotbollsmatta. Den lånar vi och rullar ut, säger Thomas Hjelte, sportchef i Ekerö IK.  

Det var inte risken för regn som låg bakom beslutet att vara inne i ishallen.

– Det största problemet är egentligen om det skulle bli väldigt soligt. Då behöver man utrustning som kostar jättemycket för att kunna ta fram kontraster i bilden, säger han.

Han hoppas på en stor publik och uppmuntrar de som kommer att klä sig i blått. På så sätt skulle nämligen publiken matcha fotbollsskolan. Den pågår samtidigt men kommer förstås göra en paus så att alla får en chans att se matchen.

– De får gula tröjor i sitt deltagarpaket och vi ska försöka få övriga att komma klädda i blått. Så det blir lite kul, säger Thomas Hjelte.

Det är bara Sveriges första match som Ekerö IK planerar att visa på storbildsskärmen. De andra matcherna i gruppstadiet ligger lite dåligt och längre fram i turneringen är ishallen bokad för andra aktiviteter.

Men om Sverige går till final?

– Ja det vet man ju aldrig… Och tar de sig till final då är det en värdslig sak att ordna en storbildsskärm. Det känns lättare än att de tar sig till final, säger Thomas Hjelte.

Han tror att Sverige kommer klara gruppspelet.

– Men sen är det stor risk att det blir Brasilien i åttondelen och då blir det tufft, säger han.

"Europas största"

Känns Ekerö IK:s skärm för liten så kan du ta dig till Tele2 Arena. Där kommer Arena Sweden sända alla Sveriges gruppspelsmatcher på en 800 kvadratmeter stor skärm.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Sökandet efter försvunne Camilo fortsätter

Nyheter Missing people jobbar vidare för att hitta Camilo som försvann på Ekerö på nyårsnatten. Men i veckan fanns ännu inga spår efter honom.torsdag 17/1 12:38