SLUT. Granen är snart ett minne blott i stugorna för i år. Foto: Mostphotos

Här kan du slänga ut granen i Sumpan

På måndag är det tjugondag Knut och med andra ord hög tid att slänga ut granen. I Sundbyberg finns flera platser där gamla granar samlas in.

  • Publicerad 13:10, 9 jan 2020

Precis som de senaste åren är det Sundbybergs avfall och vatten (Savab) som samlar in julgranar som sedan flisas och blir värme i hemmen.

Förra året kunde Savab flisa 500 granar som sedan blev till fjärrvärme. Rekordet är 517 granar år 2017.

500 granar var ändå en bra siffra, enligt Maria Wahlberg kommunikationsansvarig på Savab och man hoppas att ännu fler personer i år kommer till insamlingsplatserna med den barrande stämningshöjaren.

Insamlingen börjar 18.00 den 10 januari och 13 januari. De fyra första adresserna är: Brukshundsvägens vändplan, Hallonbergsplan vid återvinningen, Vattugatan 5 och Humlegatan 19.

Den 13 januari kommer Savab till följande adresser: Milstensvägens återvinning, Rissne centrum, Sturegatan 30 och Skogsbacken 22.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här kan du träna ute på hemmaplan

Nyheter Ella Söderberg tipsar om enkla övningar på utegym Runt om i Stockholms län kryllar det av utegym. Men vad gör man med alla stockar och bräder och hur kommer man igång med träningen? Vi bad vår reporter, tillika redaktionens träningsexpert, att ge...fredag 17/1 16:05

Lunchrestaurang flyttar in i Ursvik entré

Nyheter Öppnar i maj Ursvik Entré fylls stadigt av nya hyresgäster. Senaste tillskotten är restaurangen Kalaset, som på allvar slår upp dörrarna i maj, och tvärbanans projektkontor.fredag 17/1 15:59

Rinkebysonen Martin Mutumbas liv blir bok

Nyheter AIK-profilen samarbetar med sportjournalist Rinkeby-uppväxta Martin Mutumbas liv blir bok. I höst kommer berättelsen om före detta AIK-spelaren.fredag 17/1 11:24
Stockholm Direkt