SLUT. Granen är snart ett minne blott i stugorna för i år. Foto: Mostphotos

Här kan du slänga ut granen i Sumpan

På måndag är det tjugondag Knut och med andra ord hög tid att slänga ut granen. I Sundbyberg finns flera platser där gamla granar samlas in.

  • Publicerad 13:10, 9 jan 2020

Precis som de senaste åren är det Sundbybergs avfall och vatten (Savab) som samlar in julgranar som sedan flisas och blir värme i hemmen.

Förra året kunde Savab flisa 500 granar som sedan blev till fjärrvärme. Rekordet är 517 granar år 2017.

500 granar var ändå en bra siffra, enligt Maria Wahlberg kommunikationsansvarig på Savab och man hoppas att ännu fler personer i år kommer till insamlingsplatserna med den barrande stämningshöjaren.

Insamlingen börjar 18.00 den 10 januari och 13 januari. De fyra första adresserna är: Brukshundsvägens vändplan, Hallonbergsplan vid återvinningen, Vattugatan 5 och Humlegatan 19.

Den 13 januari kommer Savab till följande adresser: Milstensvägens återvinning, Rissne centrum, Sturegatan 30 och Skogsbacken 22.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är Stockholms märkligaste BRF-namn

Nyheter LISTA: Från Elda med kärlek till Läderlappen Kattrumpan, Elda med kärlek, Lyckans ost... Kan en BRF döpa sig till vad som helst? Jo det verkar faktiskt så.onsdag 8/7 16:05

Tornparken är byggarbetsplats i sommar – igen

Nyheter Boende i området: "Jag tycker synd om barnen" Tornparkens småbarnslek har blivit byggarbetsplats över sommaren och fram till senhösten, vilket innebär att utrymmet blir mindre för de som leker i parken.fredag 3/7 11:14

Flera busshållplatser indragna i sommar

Nyheter Förändringar efter långa köer Vägarbeten ställer till det för busstrafikanter i sommar. Bland annat försvinner hållplatser tillfälligt och viss trafik blir enkelriktad.torsdag 2/7 11:48
Stockholm Direkt