Foto: Tommy Alven/Mostphotos

Här kan du snart surfa gratis i kommunen

I parker, friluftsområden och idrottsplatser. Snart får du gratis wi-fi-uppkoppling på åtta platser i kommunen.

  • Publicerad 12:26, 28 nov 2017

De åtta platser där Botkyrkaborna snart kommer att kunna surfa gratis är: Fittja äng, Alby folkhälsopark, Brunna IP, Hågelbyparken, Sven Tumbas park, Storvretsparken, Brantbrinks IP och Lida friluftsgård.

Föslaget att installera gratis wi-fi på offentliga platser antogs på kommunstyrelsen i måndags.

På plats till våren

Platserna har valts ut för att de är välbesökta, att många av dem har många unga besökare och är platser där man sysslar med idrott, upplevelser eller friluftsliv.

– Det gör att fler kan söka information eller till och med ha internet och direkt skicka in synpunkter till kommunen eller liknande. Det stärker närdemokratin och är också ett sätt att skapa mer levande utomhusmiljöer, säger Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande.

Wi-fi:t beräknas vara på plats till våren. Satsningen kostar 2,8 miljoner kronor och pågår under en testperiod på tre år.

L-motion från början

Idén kommer från Lars Johansson (L), som lade motionen om gratis wi-fi redan 2014. Han menar att det är ett pedagogiskt hjälpmedel för förskolor och skolor.

– Till exempel när förskolor är på Hågelby och ser blommor och växter kan de surfa in och ta reda på vad de heter.

Vill få wi-fi på fler platser

Men Lars Johansson tror inte att wi-fi:t kommer locka fler till platserna.

– Nej, jag tror väl inte att folk kommer gå man ur huse bara för att det är fritt wi-fi. Det finns på många ställen idag, i centrum och på affärer. Men vi som kommun ska erbjuda det, säger han.

Han hoppas på att satsningen utökas efter testperioden.

– Det här är en del av samhällets digitalisering. Jag ser gärna att det här utvidgas, det vore bra om det installeras på bussterminaler, till exempel i Hallunda och Tumba.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.