Snart kan du spela Fifa på biblioteken i Tumba och Tullinge. Foto: Sara Ringström/Mostphotos

Här kan du utmana bibliotekarierna i Fifaspel under fotbolls-VM

Hur bra är en bibliotekarie på att spela Fifa? Lagom till fotbolls-VM öppnar Tullinge och Tumba bibliotek sina fotbollsrum där unga kan utmana varann och bibliotekarierna på en match.

  • Publicerad 11:39, 12 jun 2018

På torsdag öppnar Tumba och Tullinge bibliotek dörrarna till sina nya fotbollsrum. Hit kan alla mellan 7 och 15 år komma för att spela FIFA 18 på ett Playstation 4 i sommar.

– Jag och en kollega ville gärna uppmärksamma fotbolls-VM, för det är en stor happening som många är intresserade av. Och så ville vi gärna kombinera det med en lovaktivitet på biblioteket, säger Hanna Kristin Wolden, bibliotekarie på Tullinge bibliotek.

Ska lära sig knep

Men det är inte bara barnen som kommer få möjligheten att spela, även bibliotekarierna ska vara med. Barnen ska kunna utmana en bibliotekarie på spelet.
– En bibliotekarie i Tullinge och en i Tumba ska lära sig finesser i fifaspelet. Sen lär de ut det till de andra bibliotekarierna, berättar Hanne Kristin Wolden.

Hanne Kristin Wolden, bibliotekarie på Tullinge bibliotek är en av de bibliotekarier som ska utmana barn på Fifa18 under fotbolls-VM. Foto: Privat

Med tanke på att ljudnivån kan bli hög under en match ligger spelrummen i en avskild del av biblioteket, för att inte störa de personer som kommer för att läsa.
– Det är inte menat som en läsfrämjande aktivitet, utan det är först och främst tänkt för att barnen ska ha roligt, säger Hanne Kristin Wolden, som själv kommer att spela.

Ställer fram fotbollsböcker

Men som alltid i bibliotekets verksamhet, kommer det också att finnas saker att läsa. Utöver ett Playstation 4, kommer rummet fyllas med fotbollsböcker, posters och schemat för fotbolls-VM. Det kommer även finnas instruktioner för hur man spelar.
– Spelgrejer blir ofta ockuperade av de som är jätteduktiga. Men alla är välkomna, även de som inte vet hur man gör, försäkrar Hanne Kristin Wolden.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.