Varje år plogas en längre bana för långfärdsåkning runt Rönningesjön. I år kommer även en skridskobana för hockeyspel att plogas. Foto: Privat

Här kan Gribbylund få ny isbana – och 11 meter hög julgran

I år blir julen maxad vid Ängsholmsparken, med lampor i flaggstången och en skridskobana för klubbfantaster.

  • Publicerad 10:55, 12 nov 2019

Visst känns det långt bort till jul. Men om drygt tre veckor kommer Ängsholmsbadet att få sin allra första julgran – och det blir inte ett litet träd.

– Det känns superkul, den kommer att synas i stort sett över hela Ängsholmsparken, säger Anders Forsman från Gribbylunds fastighetsägareförening.

4000 lampor

Julgranen saknar dock barr och består istället av 4000 lampor som sätts upp i flaggstången vid Ängsholmsbadet. Det är Gribbylunds fastighetsägareförening som tillsammans med kommunen drivit igång projektet att få julen till badet.

– Vi har jobbat med detta sedan början av året så det är extra kul att den är här. Men nu ligger granen nedpackad i en låda. Vi står för granen och kommunen står för elen, för det klarade vi inte av själva, säger Anders Forsman.

Varför är det viktigt med en julgran på platsen?

– Det är väldigt mycket folk som rör sig där och då ville vi ha en julgran som lyser upp lite för att skapa en positiv känsla, säger Anders Forsman.

När minusgraderna är här kommer det i år även gå att åka skridskor på sjön. Planen är nämligen att ploga en skridskobana om vädret tillåter. Hur stor den blir är osäkert.

– Idag är det många barn som spelar hockey med klubba och puck där man ska åka långfärdsskridskor och det är inte så bra. Tanken är att det här ska bli en plats där de kan få spela. Den är även till för barnfamiljer, säger han.

Invigs med glögg och pepparkakor

Söndagen den första december klockan 16 kommer granen att invigas och Gribbylunds fastighetsägareförening bjuder in alla intresserade Täbybor att börja smygfira julen tillsammans med dem.

– Föreningen bjuder på glögg och pepparkakor och vi har en grillplats som kommer vara igång, säger han.

Nu hoppas han att ingen lampa krånglar och att granen får vara i fred över vintern.

– Vi vet att det förekommer en del skadegörelse men är något tillräckligt bra och fint så brukar det få vara i fred, säger Anders Forsman.

Uppdraget: Ordna disco utan alkohol och droger

Nyheter Vallentunaungdomarna: "Droger neutraliseras mer och mer" Låg- och mellanstadiedisco – för att ha kul utan alkohol. Nödvändigt, enligt gymnasieungdomarna som driver nystartade Temafest UF. – Vi vill fånga upp de innan det är för sent, så att de inte ska stå...fredag 6/12 17:01

Danderydsbor går samman för att rädda sin isbana

Nyheter Samlar in pengar till Danderydsvallens lilla bana Danderydsbor har reagerat kraftigt på kommunens planer att lägga ner den mindre isbanan vid Danderydsvallen som har använts flitigt av de minsta barnen. En insamling har därför startats för att...fredag 6/12 16:59