Hässelby gård kan få tillskott i form av Öppen förskola och familjerådgivning. OBS att den vänstra bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos/Anna Rönnqvist

Här kan Hässelby få en ny öppen förskola

Barnavårdscentralen i Hässelby gård kan få ett tillskott. Just nu utreder stadsdelen möjligheten att öppna en öppen förskola och familjerådgivning i intilliggande lokaler.

  • Publicerad 17:02, 13 aug 2019

Öppen förskola och familjerådgivning finns redan i Hässelby-Vällingby, men för att effektvisera verksamheterna utreder stadsdelsförvaltningen nu möjligheten att starta en öppen förskola i anslutning till barnavårdscentralens lokaler i Hässelby gård – där även föräldrarådgivning ska erbjudas.

– Om verksamheterna istället ligger samlade kan vi få mer samverkan och det underlättar också för familjerna, säger Ulrika Lindström, verksamhetschef för barnavårdscentralen i Hässelby gård.

Saken ska utredas

Nu är det upp till stadsdelsförvaltningen att utreda lokalfrågan.

– Vi är positiva till tätare samverkan, men vi måste se till att det finns ekonomiska förutsättningar och att vi har lokaler som gör det möjligt, säger Andrea Hormazabal, avdelningschef för tidigt socialt arbete på Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning.

Enligt stadsdelsförvaltningen ska beslut tas i höst om det är möjligt att öppna en Öppen förskola i anslutning till barnavårdscentralen.

Vad gör verksamheterna?

Öppen förskola är en verksamhet där barnen inte är inskrivna. Det är upp till föräldrarna när och hur ofta barnen är på plats och föräldrar ansvarar själva för sina barn.

Familjerådgivningen erbjuder stöd till föräldrar och barn genom bland annat samtal, utbildningar och gruppverksamheter.

Barnavårdscentral är en vårdcentral som har hand om nyfödda och yngre barn.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt