Djursjukhus. Nu planeras ett djursjukhus i Veddesta, som främst kommer att ta emot hundar och katter. Bilderna är arkivbilder. Foto: Malin Lööf/Pi Frisk

Här kan Järfälla få ett djursjukhus

Ett nytt dygnet-runt-öppet djursjukhus planeras i Veddesta. Främst kommer det att rikta sig till krassliga hundar och katter.

  • Publicerad 16:13, 4 jun 2019

I dag finns både veterinärer och djurklinik i Järfälla, och nu är planen att ett djursjukhus också ska byggas i kommunen.

Det är Evidensia, som i dag har tre djursjukhus i andra delar av Stockholm, som vill öppna ett nytt djursjukhus vid Kassavägen i Veddesta, intill Viksjöleden och golfbanan där det i dag finns ett grönområde.

Djursjukhuset, som ska ha både akutmottagning och klinik, kommer framför allt att rikta sig till hundar och katter och planeras ha runt 150 anställda.

Järfälla kommun har nu ingått ett avtal med Evidensia för att gå vidare med planerna.

– Det är jättekul. Dels handlar det om väldigt många arbetsplatser, men också om ett ganska stort djursjukhus vilket är positivt för Järfälla, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande.

Här får ratade kaniner en andra chans

Hundstallet har tagit hand om landets vovvar – i 90 år

Ny detaljplan ska tas fram

Hon tror också att sjukhuset kan få positiva följder för närområdet.

– Det kommer ligga precis på gränsen mellan Veddesta och och Viksjö, ett område som är ganska tomt i dag. Jag tror att det kommer må bra av att ha en verksamhet som är öppen dygnet runt. Det kommer innebära att fler folk rör sig där vilket är bra ur en trygghetsaspekt, säger Emma Feldman.

Nu drar arbetet med att ta fram en ny detaljplan för området igång. Ett nytt djursjukhus ligger alltså åtminstone ett par år fram i tiden.

Stockholm Direkt