När nya bostadsområden växer fram i södra Järfälla föreslår kommunen en ny stadsdelsindelning där. Barkarbystaden föreslås bli en egen stadsdel, men vilka områden som ska ingå i stadsdelen finns det två förslag på. Foto: Mikael Andersson

Här kan Järfälla få nya stadsdelar

När kommundelar som Barkarbystaden och Veddesta växer så det knakar kan ett namnbyte vara på sin plats. Det tycker åtminstone Järfälla kommun, som nu presenterar två nya namnförslag.

  • Publicerad 12:08, 30 apr 2019

Stäket, Kallhäll, Jakobsberg, Viksjö, Barkarby och Skälby. Det är de sex kommundelar som Järfälla kommun använder sig av i dag, i sin planering och insamling av statistik.

Men nu kan det bli en ny uppdelning i södra Järfälla, där stadsdelarna i dag lystrar till Barkarby och Skälby.

Anledningen är att det byggs i Veddesta och Barkarbystaden och att områdena växer. Kommunen har tagit fram två förslag som Järfällaborna får tycka till om fram till 5 maj.

Det ena förslaget är att Barkarbystaden och Veddesta blir egna kommundelar, och att Kyrkbyn och Tingshusbyn får ingå i Barkarby. Det andra förslaget är att Barkarbystaden blir en egen del, där Kyrkbyn och Tingshusbyn ingår, och att Veddesta fortsätter vara en del av Barkarby.

Mer information och kontaktuppgifter finns på kommunens hemsida.

Stockholm Direkt