Beslut på gång. I september fattar politikerna beslut om hundrastgård i Ormsta. Foto: Most Photos

Här kan nya hundrastgården läggas

Nu finns ett förslag på plats för en hundrastgård i kommunen. Men Socialdemokraterna oroar sig för att deras förslag om en hundrastgård inte ska bli verklighet.

  • Publicerad 13:06, 23 aug 2017

Socialdemokraterna i Vallentuna vill ha en hundrastgård i kommunen. Nu ska frågan upp i kommunfullmäktige.

– Men vi har inte sett slutet på den här frågan än. Kommunstyrelsen biföll inte motionen utan bara besvarade den. Jag tror det när jag ser det, det är mycket som inte blir gjort, många idéer stoppas på vägen. säger Ing-Marie Elfström (S).

Det finns förslag på en tomt i Ormsta, 600 meter från Vallentuna station och en kilometer från Ormsta station, som i dag består av gräsmatta, träd och buskar. Enligt förslaget skulle det kosta 250 000 att stängsla, bygga ett bänkbord och sätta upp sopkorg och belysning.

– Hundägare är en stor grupp så vi tycker att man borde satsa på den, dessutom är det bra för folkhälsan. De flesta kommuner i dag har hundrastgård, och Vallentuna är en ganska stor kommun så vi kan inte säga att vi inte har plats. Vi borde inte snåla på bra saker, säger Ing-Marie Elfström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03