Boende. Exempel på modulhus från Sundbyberg. Foto: Emelie Henricson

Här kan Östermalm få modulhus för nyanlända

På Östermalm har staden identifierad ett markområde där man vill bygga modulhus med mellan 20 och 30 lägenheter för nyanlända familjer.

  • Publicerad 13:49, 1 sep 2017

Det är på Rådjursstigen i Hjorthagen som staden vill bygga två till tre modulhus för nyanlända familjer med uppehållstillstånd som är kommunplacerade i Stockholm.

– Det är en kuperad, gräsbevuxen yta. Där finns också några stora träd som måste bevaras, säger Anna Mölgård, Stockholms stads samordnare för boende till nyanlända.

Fler modulhus för nyanlända kan byggas i Bromma

Tanken är att modulhusen ska bli hem åt mellan 20 och 30 familjer och blir i så fall det första modulboendet på Östermalm.

– Det är meningen att familjerna ska hitta egna permanenta bostäder så de är att ett genomgångsboende och de kommer inte att få förstahandskontrakt på lägenheterna, säger Anna Mölgård.

Processen är i ett tidigt skede.

– Vi har inga färdiga ritningar. Nästa vecka ska vi börja med markprover. Om vi går vidare räknar vi med att kunna ha bygglovshandlingar klara så att stadsbyggnadsnämnden kan ta upp ärendet i december, säger Anna Mölgård.

Nytt besked: Bensinrester i marken stoppar inte modulhus i Beckomberga

Det kommer även att bli ett informationsmöte i form av ett öppet hus i samband med att bygglovsansökan behandlas i Stadsbyggnadsnämnden.

– Då kommer man att kunna ställa frågor till representanter från staden och där vill vi också fånga upp boende i närheten som vill hjälpa till, det brukar vara ganska många.

Bygglovsansökan för modulhusen kommer att gälla tillfälliga bygglov som ges fem år i taget och femton år som max.

Fler modulhus för nyanlända kan byggas i Bromma

Här vill Stockholm bygga modulhus för nyanlända. Foto: Stockholms stad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: Den här familjen lever för Rubiks kub

Nyheter ✓Har flera hundra hemma ✓Blev femma på VM ✓Löser den med fötterna Familjen Thorsén på Lilla Essingen löser Rubiks kub tillsammans flera gånger i veckan. Stjärnan i sporten, 13-årige Elvin, är svensk mästare i att "kuba" med fötterna.söndag 24/6 8:30

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17