Utsikten över Riddarfjärden är magisk. Foto: Anna Rönnqvist

Här kan Söder få nytt magiskt gångstråk

Ett 300 meter långt helt nytt promenadstråk med utsikt över Riddarfjärden. Det kan bli verklighet när staden nu sjösätter en utredning för att skapa "Monteliusvägen 2.0."

  • Publicerad 20:10, 4 feb 2018

Som StockholmDirekt tidigare berättat utreds just nu förutsättningarna för att bygga 70 nya lägenheter mellan Högalidsgatan och Skinnarviksringen, samt vid Kristinehovsgatan. Om bygget blir av innebär det att en del av bergmarken och dungen väster om kvarteret Dolomiten kommer att försvinna, vilket tidigare orsakat ett visst motstånd.

Nybygge på Söder blåser liv i gammal strid

För att kompensera för bortfallet av grönområde kommer staden nu utreda möjligheten att anlägga ett helt nytt promenadstråk längs Skinnarviksberget, enligt ett färskt beslut med arbetsnamn "Monteliusvägen 2.0" i exploateringsnämnden.

– Alla som varit vid Monteliusvägen vet att man blir glad i hela själen av att gå där. Det här skulle bli som en fristående fortsättning där man får samma fantastiska utsikt, säger Anders Göransson (S), ordförande i stadsdelsnämnden och ledamot i exploateringsnämnden.

300 meter långt

Starten på det nya gångstråket skulle enligt förslaget kunna hamna i Skinnarviksparken, vid Yttersta Tvärgränds förlängning, och sedan löpa öster ut nedanför berget till Ludvigsbergsgatan – som i sin tur ansluter till Torkel Knutssonsgatan och bron över till den välbesökta inspirationskällan: Monteliusvägen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Totalt uppskattas den nya promenadsträckan kunna bli mellan 250 och 300 meter lång.

– Exakt hur själva sträckningen skulle se ut är svårt att säga i nuläget, det får utredningen visa. Men jag tycker det här vore ett fantastiskt sätt att tillgängliggöra vackra ytor i ett område som i dag inte är helt lätt att ta sig fram i, säger Anders Göransson (S).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.