Snart kan hundar och deras människor få en hundrastgård i Lunda industriområde. (Genrebild) Foto: Björn Söderbergh

Här kan Spånga få en ny hundrastgård

Ett medborgarförslag om en ny hundrastgård i Lunda industriområde får tummen upp från stadsdelsförvaltningen. Nästa vecka ska politikerna ta ställning till idén.

  • Publicerad 11:41, 1 apr 2019

En boende i Spånga-Tensta skickade i december in ett medborgarförslag till stadsdelen om att det borde byggas en hundrastgård i Lunda industriområde.

Idag saknas en hundrastgård på gångavstånd från Solhem, skrev personen i förslaget.

"I Lunda finns många gräsplättar utan någon funktion, så någonstans här skulle det vara kanon med en gård!" skrev hen bland annat.

Och tjänstemännen på Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning håller med. När politikerna i stadsdelsnämnden sammanträder nästa vecka är förslaget att säga ja till en hundrastgård på en plätt nedanför Avestagatan i Lunda.

Kan byggas i år

Platsen har valts i samråd med en landskapsarkeolog och ligger utanför gravfältsområdet i Lunda och ska alltså inte påverka de fornlämningar som finns där.

Tanken är hundrastgården ska byggas under 2019 och kostnaden tas ut stadsdelens investeringsbudget. Men några detaljer är inte bestämda ännu.

– Vi inväntar beslut från politiken, säger de ja tar vi därefter fram tidsplan och kostnadsberäkning, säger Linn Forssbeck, parkingenjör i Spånga-Tensta.

Tid för årets sötchock på 4H-gårdarna

Nyheter Bäää. Nu lammas det för fullt i Västerort och Järfälla Nu våras det i Stockholms hagar och hägn – och det brukar innebära en våg av gullighet i form av små ulliga lamm. Vi har kollat var storken har varit och vilka som fortfarande går i väntans tider.torsdag 18/4 16:26

Dags för vårmarknad på Spånga torg

Nyheter Så gör du om du vill delta Hemtrevligt och för familjer är Spånga vårmarknads paroll. Snart är det dags för årets omgång och det går fortfarande att anmäla sig för att vara medtorsdag 18/4 16:22

Vi är Västerort