Snart kan hundar och deras människor få en hundrastgård i Lunda industriområde. (Genrebild) Foto: Björn Söderbergh

Här kan Spånga få en ny hundrastgård

Ett medborgarförslag om en ny hundrastgård i Lunda industriområde får tummen upp från stadsdelsförvaltningen. Nästa vecka ska politikerna ta ställning till idén.

  • Publicerad 11:41, 1 apr 2019

En boende i Spånga-Tensta skickade i december in ett medborgarförslag till stadsdelen om att det borde byggas en hundrastgård i Lunda industriområde.

Idag saknas en hundrastgård på gångavstånd från Solhem, skrev personen i förslaget.

"I Lunda finns många gräsplättar utan någon funktion, så någonstans här skulle det vara kanon med en gård!" skrev hen bland annat.

Och tjänstemännen på Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning håller med. När politikerna i stadsdelsnämnden sammanträder nästa vecka är förslaget att säga ja till en hundrastgård på en plätt nedanför Avestagatan i Lunda.

Kan byggas i år

Platsen har valts i samråd med en landskapsarkeolog och ligger utanför gravfältsområdet i Lunda och ska alltså inte påverka de fornlämningar som finns där.

Tanken är hundrastgården ska byggas under 2019 och kostnaden tas ut stadsdelens investeringsbudget. Men några detaljer är inte bestämda ännu.

– Vi inväntar beslut från politiken, säger de ja tar vi därefter fram tidsplan och kostnadsberäkning, säger Linn Forssbeck, parkingenjör i Spånga-Tensta.

Georgisk mat har flyttat in i Abrahamsberg

Nyheter Ny krog har tagit över på Drottningholmsvägen Glöm sushi, thai och hamburgare – nu är det grytor och röror som gäller. I alla fall i Abrahamsberg, där Brommas enda georgiska restaurang har öppnat upp.tisdag 25/6 16:54

Djurklinik kan flytta till gammalt stall

Nyheter Försöker byta lokaler Sen några månader tillbaka har djurkliniken i Hässelby strand försökt byta lokal — men de har stött på patrull. Stadsbyggnadskontoret tyckte inte att en djurklinik skulle passa i de tilltänkta...tisdag 25/6 16:49

Vi är Västerort

Stockholm Direkt