Plask. Fyra nya kommunala bad är på gång i Stockholm. Två i Söderort och två i innerstan. Foto: Andreas Enbuske

Här kan Stockholm få nya badplatser

För ett år sedan efterlyste staden förslag på nya badplatser i Stockholm via StockholmDirekt. Nu utreds fyra platser.

  • Publicerad 07:30, 23 jul 2018

Förra sommaren efterlyste miljöborgarrådet Katarina Luhr (MP) förslag från er läsare på nya strandbad i Stockholm. I dag finns 31 godkända badställen i stan.

– Vi vill att det ska bli tio till. Nu har vi i ett första skede gått vidare med fyra förslag på platser, säger Katarina Luhr (MP).

Nu kan Stockholm få ännu fler badplatser

Ställena som är aktuella är:

Herrängens brygga i Älvsjö

Årstaviken på Årstasidan

Årstaviken på Liljeholmensidan

Kolkajen i Norra Djurgårdsstaden.

– Vi håller på att ta vattenprover och vi behöver ha resultat från flera år så först nästa år skulle dessa kunna bli godkända, offentliga EU-bad, säger Katarina Luhr (MP).

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Att en badplats blir officiell innebär att det kontinuerligt tas prover och görs kontroller för att se över till exempel bakteriehalten i vattnet.

– En plats där vi ville göra ett offentligt bad men där det inte gick för att det var för höga bakterienivåer är Brunnsviken på Stockholmssidan, säger Katarina Luhr (MP).

För ett år sedan efterlyste Miljöpartiet tips på nya platser där man tycker att det saknas badplatser. Nu ska man utreda fyra förslag. Foto: Maja Brand

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här öppnar en sydvietnamesisk krog i City

Nyheter Populärt kök ynglar av sig För drygt ett och ett halvt år sedan slog Eatnam upp portarna på Odenplan. Nu ynglar det sydvietnamesiska stället av sig i City.tisdag 23/10 19:30