Här kan Vallentuna få nya hyresrätter – bygger ut på taket

Ägarna till Alléhuset vill bygga på våningar på byggnaden. Det skulle kunna ge cirka 30 nya hyreslägenheter mitt i centrum.

  • Publicerad 19:36, 5 sep 2017

Fastighetsägaren till Alléhuset, Jcp fastigheter, ansökte hösten 2016 om att få bygga på en eller två våningar på huset, som i dag är fyra våningar hög mot väster och tre våningar hög mot öster.

– Jag tror att alla satsningar på bostäder i centrum bidrar till ett tryggare centrum rent generellt, och Vallentuna behöver mer bostäder, säger Douglas Axelsson, VD på Jcp fastigheter.

Tanken är att det ska bli 30 nya hyreslägenheter i Alléhuset, som är byggt 1992. I dagsläget finns det 21 hyresrätter och åtta studentlägenheter i byggnaden. Dessutom finns ett garage med plats för 42 bilar, bank, fastighetsmäklare, café och ett kontorshotell.

Långsiktighet

När Vallentuna centrum nu ska utvecklas, och på sikt bli en sammanhållen stadskärna, hoppas bolaget vara en del i det.

– Vi ser andra möjligheter med närliggande områden också, på sikt. Som en del i utvecklingsplanen. Vi hoppas kunna vara en del där också. Vi är långsiktiga ägare till fastigheter i Vallentuna.

Vallentuna kommun inleder nu ett planarbete med planerna för Alléhuset. Planen är att detaljplanen kan antas år 2019.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentuna är stadsbornas odlingsoas

Nyheter "Gräver och tar ett glas tillsammans" Till vardags bor de i stan – men på våren är det Lövsättra fritidsby i Vallentuna som gäller för Kikki Svanbäck, Ingrid Andersson och Ingegerd Spjälkeby. Här berättar de om odlingen och...fredag 18/5 17:26