En bil in på Banérgatan, på cykelbanan. Foto: Läsarbild

Här kör bilarna – på cykelbanan

Sedan i november får bilisterna på Valhallavägen svänga in på Banérgatan. Problemet är bara att de gör det via cykelbanan.

  • Publicerad 15:23, 25 jan 2018

En läsare uppmärksammade StockholmDirekt på att infarten för cyklister används av bilister som medvetet eller ej svänger in felaktigt och därmed ökar risken för krockar. Vi gick sedan förbi platsen och såg på fem minuter två bilar göra samma misstag. Vad beror det på?

– Det är ganska nytt. Vi öppnade upp för biltrafik in på Banérgatan i november, på grund av arbetet med cykelvägen på Värtavägen. Tanken är att underlätta under tiden som vägarbetet pågår, säger Ola Eriksson, presskommunikatör på trafikkontoret.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Har ni fått in klagomål?

– Ja, några enstaka sedan i november. Men vi upplever det inte som en plats med jättestora problem även om vi så klart tar det på allvar. Säkerheten kommer alltid i första hand.

Trafikkontoret diskuterar nu åtgärder. En lösning är att förtydliga med hjälp av tydliga markeringar i asfalten.

– Det kommer bara vara öppet för fordon som bilar fram till i sommar men vi överväger ändå att förtydliga infarten i vår. Under vintern är det svårt att utföra arbeten på asfalten på grund av snö, säger Ola Eriksson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Sedan i november får bilar svänga in på Banérgatan, något som orsakat förvirring. Foto: Johann Bernövall

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stockholm Marathon redan fullbokat

Nyheter Firar 40 år – med ny bana Om drygt en vecka är det dags för tusentals löpare att inta Stockholms gator när den 40:e upplagan av Stockholm Marathon går av stapeln. En helt ny bana har tagits fram, och trycket har varit så högt...lördag 26/5 17:00

Här är fritidshusen i Stockholm alla vill ha

Nyheter LISTA: Tio populäraste objekten i länet just nu Sjötomt, klassiska röda stugor och prisvärt. Det är vad som lockar mest när vi letar sommarstuga i Stockholms län, visar siffror från Hemnet. Och vissa områden är extra heta just nu.lördag 26/5 9:00